Громада під Одесою виготовила документи на житло і землю для вісьмох родин ромів

Красносільська сільська рада на Одещині узаконила вісьмом родинам ромів житло, землю та забезпечила водою.

Про це повідомила голова громади Марина Архірій.

21 грудня 2023 року в урочистій керівник громади вручила документи на житло та земельні ділянки їхнім законним власникам.  Крім того, громада безкоштовно провела централізоване водопостачання вісьмом родинам ромської національності, які проживають у селі Корсунці, що розташоване на території громади.

Багато років певні мешканці громади мали повний хаос з документами. Справа в тому, що кілька років тому під час звернень ромів за деякими видами допомоги було виявлено, що багато родин проживають і зареєстровані за однією адресою, а інші житлові будівлі та земельні ділянки використовуються без належного оформлення документів.

Разом зі старостою Тетяною Власовою, відділом архітектури та земельним відділом виявили потреби та провели колосальну роботу, щоб надати будівлям  необхідні адреси та оформити під ними земельні ділянки, повідомила пані Марина.

До роботи активно підключилися благодійні і громадські організації «Правозахисний ромський центр»,  «Ромський жіночий фонд «Чіриклі», «Планета добрих людей», «10 квітня», «Фахівці України».

Завдяки тісній співпраці, незважаючи  на воєнний стан,  була виготовлена усі необхідна технічна документація, документація на централізоване водопостачання та до кожного будинку проведено  водопровід. Разом з цим, проводиться активна робота щодо соціалізації мешканців ромської національності до життя у громаді – проводяться різноманітні заходи, до яких долучаються ромські сім’ї», – повідомила на своїй сторінці голова Красносільської громади Марини Архірій. 

ромидокументи

One thought on “Громада під Одесою виготовила документи на житло і землю для вісьмох родин ромів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *