Воював попри те, що онкохворий: загиблому військовому з Одещини просять надати звання “Героя України”

Петицію про присвоєння Павлу Герусу звання “Герой України” розмістила саме Дарʼя. Станом на 14 грудня вона зібрала майже 11 тисяч підписів.

Ми вирішили створити петицію, тому що разом з його побратимами вважаємо, що наш брат справжній герой. Йому була не байдужа доля нашої країни. Він став на захист не тільки своєї сім’ї, а й усіх громадян нашої України”, — розповіла сестра загиблого Дарʼя.

За її словами, до повномасштабного вторгнення Павло працював водієм-експедитором на хлібзаводі №3 в Одесі. До лав ЗСУ пішов добровольцем на початку повномасштабного вторгнення, 7 березня 2022 року, попри те, що був онкохворий.

У петиції Дарʼя зазначила, що її брат був жителем села Петровірівка Березівського району. Він мав звання солдата та служив у частині А-7022, 474 окремому батальйоні. Його позивний — “Героїн”.

Павло загинув 12 серпня під час евакуації поранених військовослужбовців. Він потрапив під мінометний обстріл поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області.

Пішов добровольцем і загинув під Запоріжжям: загиблому військовому з Одещини просять надати звання "Героя України"
Загиблий Павло Герус. Фото: з архіву родини Павла Геруса

“Мій брат справжній Герой і Патріот своєї України й заслуговує на державну нагороду Героя України. Павло був завжди ініціативним, відповідальним, чесним, був добрим, справедливим, усміхненим, а головне надійним”, — згадує сестра загиблого військового у петиції.

One thought on “Воював попри те, що онкохворий: загиблому військовому з Одещини просять надати звання “Героя України”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *