У школі Подільської громади відкрили новий клас безпеки

Формування у дітей культури безпечної поведінки: саме з такою метою відкрито новий клас безпеки у місті Подільськ на Одещині. Поліцейські долучилися до заходу в ліцеї № 4,
повідомили в районному підрозділі поліції.
ПодільськЦей клас безпеки облаштований за зональним принципом, що дозволить сконцентрувати увагу школярів на конкретній темі та сприятиме кращому засвоєнню ними інформації.
Технічне та методичне обладнання, що міститься в кабінеті, дозволить проводити інтерактивні заняття з дітьми з використанням фото-, відео- й аудіоматеріалів, тематичних буклетів, листівок, плакатів, розмальовок та брошур.
У зоні психологічного розвантаження учні можуть усамітнитися чи поспілкуватися зі шкільним психологом, а для малюків є ігровий куточок.
На перший урок нового класу запрсили представників поліції, державної служби з надзвичайних ситуацій та педагоги, представляли тематичні зони за профілем. Поліцейські ювенальної превенції Катерина Нігрецкул та Ліна Огороднюк презентували зону безпеки життєдіяльності. Вони нагадали першим відвідувачам класу безпеки правила дорожнього руху, правила катання на велосипедах та самокатах, і закликали не ігнорувати сигнал «Повітряна тривога».
Також правоохоронці розповіли учням, як правильно зателефонувати до екстрених служб, якщо у цьому виникла необхідність. Фахівчиня ДСНС ознайомила учнів зі стендами та навчальними посібниками, розташованими у зонах мінної та протипожежної безпеки, і нагадала, що при виявленні підозрілих предметів потрібно відійти від них на безпечну відстань та повідомити про це дорослим.
«Вважаю, що такий безпековий простір має бути у кожному навчальному закладі. Проведення тематичних занять у спеціально обладнаному кабінеті, де є можливість донести інформацію у різний спосіб, буде більш результативним», – розповіла начальник сектору ювенальної превенції Подільського районного управління поліції Катерина Нігрецкул.
Подільськ

One thought on “У школі Подільської громади відкрили новий клас безпеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *