Тренер з Одеси вивів каратистів Молдови на чемпіонський рівень. ВІДЕО

Олександр Костніков – президент клубу карате з України, який зараз живе і працює у столиці Молдови. Разом з родиною йому довелося виїхати через війну. Спочатку родина перебралася до родичів в Одесі, а після того, як за кілометр від будинку стався “приліт”,  вирішив вивезти дітей з-під небезпеки. У Кишиневі Олександр майже одразу знайшов собі роботу за фахом, у спортивному клубі з карате, який тренує дітей з Молдови, а тепер вже й українських біженців.

“Через тиждень, коли я сюди приїхав, проводились в Молдові великі спортивні змагання, мені запропонувалибути там суддею, але не мав ні костюма, ні галстука, ні взуття. Але люди, батьки тих спортсменів, мені все надали. Кожен приніс свій піджак, свою сорочку… Мене тут прийняли як свою людину, в свою сімю”, – пригадує Олександр.

Результати, які приніс новий тренер з України, приголомшливі: каратисти з Молдову почали виїздити на міжнародні змагання та спортивні ліги і здобувати звання чемпіонів.

З чотирьох років у карате – Роберт Креческо з Кишинева. У свої 9 років він став чемпіоном  світу у Будапешті, здобувши 4 золоті та 1 срібну медаль. Це історична медаль для Молдови від чемпіонату World Shotokan Federation (WSF).

З появою нового тренера тренування проходять у іншому темпі, ділиться колега нового тренера.

“Для мене це дуже цінний досвід, бо Україна зараз посідає лідируючі позиції у спорті карате.  І весь цей досвід, весь свій багаж сенсей Олександр приніс у наш клуб. Метолика  і підготовка спорсменів зовсім інші. Не так, як я викладаю, не так як тут у Молдові, все поставлено на швидкість, на реакцію. Якщо ми ще працюємо десь з тих часів, радянських, стійки там, блоки, то тут – хто швидше, хто краще, по-перше, це дітям дуже цікаво, і для нас пізнавально. Коли він веде тренування, я сам буваю в шоці, слухаю і дивуюсь, який підхід знаходить, один прийом з різних боків так роздивиться, що одразу зрозуміло стає, для чого це потрібно і як це зробити”, – розказав Геннадій НІКОРА, президент спортивного клубу з карате в Кишиневі.

Вже цього року вихованці клубу побували за кордоном на кубку BUDAPEST OPEN, де Крістіан Гуцу виборов третє місце серед  50 спортсменів у своїй категорії. Це – чергова велика перемога для Молдови.

“Найбільше чекаю перемогу, щоб повернутись до рідної Одеси. А поки я тут, зроблю все можливе, щоб розвивати карате в Молдові”, – ділиться Олександр Костніков.

Детальніше – у ВІДЕО від телеканалу “Мoldova1”:

One thought on “Тренер з Одеси вивів каратистів Молдови на чемпіонський рівень. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *