В Одесі вперше вакцинуватимуть дівчаток від небезпечного вірусу, що викликає рак. ІНФОВІДЕО

В Одесі розпочато безоплатну вакцинацію проти вірусу папіломи людини. Для щеплень використовується вакцина “Гардасил”, яка забезпечує ефективний захист від чотирьох найбільш поширених видів вірусу папіломи, що найчастіше спричиняють онкозахворювання репродуктивної системи.

Вакцину придбано за кошти муніципального бюджету Одеси в рамках Міської цільової програми «Здоров’я», повідомили в міськраді.

Вакцинація проводиться двократно з інтервалом між дозами від 6 до 12 місяців, кошти на другу дозу вже закладені в міському бюджеті Одеси.

«Вакцинація від вірусу папіломи людини є золотим стандартом профілактики онкопатології в світі. Науково доведено, що щеплення дітей від вірусу папіломи кратно знижує шанси захворіти на рак шийки матки та статевих органів у дорослому віці. Чудово, що медицина Одеси йде в ногу з кращими світовими практиками», – зазначив очільник Департаменту охорони здоров’я Одеської міської ради Левон Нікогосян.

Щоб щепити дитину від вірусу папіломи людини, треба звернутися до педіатра, з яким укладено декларацію. Вакцинацію безоплатно проходять діти від 9 по 14 років — в цей період щеплення максимально ефективне.

Інші охочі зробити щеплення можуть закупити вакцину власнокошт в аптечній мережі Одеси, зокрема в муніципальних аптеках Комунального підприємства «Одесфарм».

Наразі вакцина наявна за наступними адресами:
Гардасил– вул. М’ясоєдівська, 32, тел. (048) 788-10-03;
– вул. Троїцька, 38, тел. (048) 771-04-43;
– вул. Академіка Заболотного, 32а, тел. (048) 788-10-04;
– вул. Паустовського, 21-а, тел. (048) 770-93-17;
– вул. Академічна, 14, тел. (048) 702-72-05;
– вул. Левітана, 62, тел. (048) 788-28-97.

Перші щеплення від вірусу папіломи людини вже зроблені в дитячих міських поліклініках Одеси.

 

Варто зауважити!

В Україні смертність від онкозахворювань посідає друге місце в загальній структурі смертності населення. При цьому провідні позиції в структурі загальної смертності від онкопатології серед жінок займає рак шийки матки. Щодня в Україні від цієї небезпечної хвороби помирають 6 жінок.
Тривале інфікування певними типами вірусу папіломи людини є основною причиною раку шийки матки у жінок, а також раку статевих органів загалом. Світовою стратегією профілактики захворювань, спричинених вірусом папіломи людини, є вакцинація, що попереджає інфікування вірусом папіломи людини та має високий ступінь ефективності.
В Україні щеплення від папіломавірусу входить до переліку ‎рекомендованих, але не включено до Національного календаря обов’язкових щеплень, тому вакцина не закуповується за кошти державного бюджету.

2 thoughts on “В Одесі вперше вакцинуватимуть дівчаток від небезпечного вірусу, що викликає рак. ІНФОВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *