“Дізель-шоу” завітали до одеської лікарні №10, де створили відділення реконструктивної хірургії

В одеській міській клінічній лікарні №10 створено відділення реабілітації та реконструктивної хірургії, де лікують пацієнтів з травмами, патологіями опорно-рухового апарату, кінцівок, серцево-судинної системи, нервової системи, а також посттравматичними станами.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської міської ради.

Одеська міська радаУ відділенні є операційний блок, палати, зали та кабінети медичної реабілітації, оснащені сучасним медичним та реабілітаційним обладнанням. До роботи залучається мультидисциплінарна реабілітаційна команда, що забезпечує комплексну фізичну та психологічну реабілітацію.

Крім того, при необхідності допомогу пацієнтам надають фахівці з реконструктивної хірургії та лікарі фізичної реабілітації, які безпосередньо займаються відновленням функцій організму.

Також проводиться психологічна реабілітація та використовуються технології біомедичної інженерії.

Варто також зазначити, що МКЛ №10 плідно співпрацює з кафедрою фізичної реабілітації, спортивної медицини та фізичного виховання Одеського національного медуніверситету.

«Фахівці кафедри надають організаційно-методичне супроводження, а лікарня є клінічною базою для підготовки в сучасних умовах майбутніх спеціалістів з реабілітації. Водночас ми впроваджуємо у медичну практику сучасні техніки лікування та реабілітації, а також спільно розробляємо нові методи», — наголосив заввідділенням реабілітації та реконструктивної хірургії МКЛ №10 Василь Рибак.

До реабілітаційної програми включено адаптивний спорт, зокрема, баскетбол та настільний теніс на візках. Заняття спортом та інтеграція у спортивне середовище сприяють адаптації пацієнтів.

Крім того, Центр реабілітації проводить зустрічі пацієнтів з відомими спортсменами та діячами культури. Так, у день відкриття нового відділення провідати пацієнтів завітали артисти “Дізель-шоу”.

Одеська міська радаОдеська міська радаОдеська міська радаОдеська міська радаОдеська міська радаОдеська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *