Через війну в Одеській області знизилась кількість усиновлених дітей – ОДА

На Одещині від початку року усиновили 30 дітей, торік — 98. Про це 5 жовтня на брифінгу Media Center Ukraine — Odesa  повідомила заступниця начальниці служби у справах дітей Одеської ОВА Зоя Шевельова.

За її словами, кількість усиновлень могла зменшитись через війну та те, що дітей евакуювали за кордон:

“Війна внесла свої корективи. По-перше, громадяни через нестабільність ситуації неготові проходити навчання та створювати сімейні форми виховання. Другою вагомою причиною є евакуація наших дітей, які знаходяться у закладах за кордоном. Однак процес усиновлення у нас активізувався з червня”.

Вона зазначила, що на сьогодні 20 дітей повертаються в Україну, щоб виховуватись у прийомних сім’ях та будинках дитячого типу:

Станом на сьогодні відбулись онлайн-знайомства 11 прийомних батьків та батьків-вихователів із дітьми, з послідуючим встановленням очного контакту, який відбувся у нас за кордоном, і, на сьогодні, 20 дітей повертаються в Україну проживати й виховуватись у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. Видано 26 направлень кандидатам в усиновлювачі, 12 з них — направлення з дітьми, які знаходяться за кордоном. З яких двоє дітей уже встановили контакт і повернулись в Україну”, – повідомила Шевельова.

Також вона зауважила, що у 2022 році Одеська область за кількістю усиновлених дітей була у лідерах:

Результати щодо рейтингу за 2023 рік будуть по закінченню року, у січні. Буде проводитись аналіз, моніторинг. Тоді виставлять результати, яка область та яке місце займає”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *