Вогнеборці з Березівки отримали допомогу від Словенії

Захисні костюми та спорядження отримали пожежники Березівської громади від словенського муніципалітету Толмін. Наприкінці серпня пожежному підрозділу Березівського РУ ГУ ДСНС України в Одеській області передали пожежні костюми та пожежне спорядження від партнерів з європейської держави.

Про це повідомив Валерій Григораш, Березівський міський голова.

“Наша співпраця з муніципалітетом Толмін розпочалася ще у 2019 році. Партнерські відносини налагоджували в рамках ініціативи програми U-LEAD “Мости довіри”. Делегація громади взяла участь у навчальному візиті до муніципалітетів Словенії. Під час зустрічей вивчали кращі практики розвитку та політики європейської єдності”, – розповів Валерій Григораш.

У листопаді 2019 року Березівська громада підписала намір про співпрацю з муніципалітетом Толмін (Словенія).

“Планували стати містами-побратимами. Коли почалося повномасштабне вторгнення, ми звернулися до Толмена по допомогу. Вони організували благодійний концерт в Словенії для підтримки нашої громади. Від проданих квитків та благодійних внесків було зібрано кошти, на які словенці придбали спорядження для рятувальників”, – сказав міський голова.

Валерій Григораш також зазначив, що ініціатива “Мости довіри” від U-LEAD є цінною для українських громад. Адже завдяки навчальним візитам, участі у програмах обміну досвідом та зустрічах налагоджуються зв’язки між громадами та муніципалітетами, започатковуються партнерства. Що в подальшому дає підтримку, розвиток і реалізацію спільних проєктів.

“Дуже вдячні Словенії за допомогу, яку жителі муніципалітету передали Березівській громаді. Ми завжди раді допомогти нашим громадам в пошуку партнерів серед європейських муніципалітетів задля налагодження співпраці, реалізації спільних проєктів, а також взаємопідтримки та допомоги”, – зазначила Юлія Молодожен, керівниця регіонального офісу “U-LEAD з Європою” в Одеській області.

Нагадаємо, що впродовж 2018-2019 року в рамках ініціативи U-LEAD “Мости довіри” було започатковано 16 партнерств українських громад з муніципалітетами Словенії. (https://slovenia.mfa.gov.ua/spivrobitnictvo/mizhregionalne-spivrobitnictvo).

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

БерезівкаБерезівкаБерезівка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *