Що таке “рашизм”? В одеському парку відкрилась незвичайна виставка. ФОТО

Що таке рашизм?.. Відповідь на це питання, мабуть, може дати вже кожний українець: «допомогла» повномасштабна війна, яка триває вже майже вісімнадцять місяців.  Але от про ознаки цього поняття розповідають полотна, які виставлені просто неба в одеському парку імені Т.Г. Шевченка. Вона триватиме до 27 вересня.

Усі ознаки рашизму представлені на шістнадцяти стендах. Усі болісні для українців «риси характеру» рашизму розкриваються перед глядачем.

Автори виставки – Український інститут національної пам’яті:

«Одесити останніми місяцями особливо потерпають від масштабних обстрілів російськими ракетами та цілеспрямованої руйнації культурної спадщини. 16 стендів виставки детально розповідають про ту ідеологію, яка панує сьогодні в росії та призвела до сучасної російсько-української війни».

Про цей проєкт розповідає заступник голови Українського інституту національної пам’яті Володимир Тиліщак:

«…Важливо… розуміння суті рашизму… Це ми й хотіли пояснити якомога більшій кількості людей за допомогою виставки. Ми говоримо про російський політичний режим та ідеологію, на яку він опирається, але виставка також показує, що цю ідеологію поділяє чи принаймні толерує значна частина російського суспільства…».

рашизмпропагандановомоварашизм

One thought on “Що таке “рашизм”? В одеському парку відкрилась незвичайна виставка. ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *