До волонтерів з Одеси, які допомагають деокупованій Херсонщині, долучились урядовці Тайваню. ФОТО, ВІДЕО

Цього тижня Благодійний фонд “Світло допомоги” спільно з Приморською адміністрацією м. Одеси вчергове відвезли гуманітарний вантаж на південь України, – Миколаївщину та Херсонщину, які найбільше постраждали від бойових дій російських окупантів. Тепер до них доєднались міжнародні колеги, представники Тайваню, які разом з журналістами потрапили на деокуповані території.

БФ Світло допомогиЯк розповіла СИЛІ ГРОМАД президент БФ Вікторія ХРИСТЮК, волонтери показали гостям найбільш зруйновані села Миколаївщини – Новий Луч, Новогригорівку, та Олександрівку на Херсонщині.

З місцевими жителями поспілкувались іноземні журналісти, парламентарі з Демократичної прогресивної партії Тайваню. Люди показали наслідки вторгнення російських “освободителей”: в розтрощених будинках нема ні стелі, ні стін, багато й згорілих обійсть.

Пережити зиму місцевим мешканцям вдалося завдяки підтримці небайдужих фондів, дахи позакривали тимчасово плівкою. Та щоб повністю відновити помешкання, потрібні великі кошти і будівельні матеріали.

Особливо вразила гостей Олександрівська школа: на її місці – суцільні руїни. Місцева жителька Тетяна розповіла, як навчалась тут вона, її діти, зі сльозами на очах жінка пригадує найстрашніші дні російської окупації. Лише місяць тому Тетяна повернулася додому, але те що застала в рідному селі, гірко її вразило.

Тайванські урядовці цікавились всім, що бачили під час подорожі: уважно вислухали людей, записували їх скарги та головні потреби. В селі Новий Луч жителі гостинно запросили разом з волонтерами на смачні пиріжки, які приготували у пристосованому приміщенні.

Дуже вражена такою великою увагою міжнародних гостей до потреб наших людей, бо все, що переживають наші жителі Микролаївщини, Херсонщини, можна побачити й відчути їх горе, їх розпач, лише коли тут буваєш. Це дуже важливо, бо про них треба розповідати на весь світ, увесь світ має бачити, що робить з Україною російська агресія, і чому потрібно зупинити кровопролиття і подальшу руйнацію України. Ми щоразу переконуємось, що ми потрібні тут, нас чекають, ми розуміємо, що тут привезти наступного разу, і будемо старатись працювати далі для людей”, – розповіла Вікторія Христюк.

БФ Світло допомогиБФ Світло допомогиБФ Світло допомогиБФ Світло допомогиВІкторія Христюк

БФ Світло допомоги

 

 

2 thoughts on “До волонтерів з Одеси, які допомагають деокупованій Херсонщині, долучились урядовці Тайваню. ФОТО, ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *