Новий парк в Арцизі поповнився елітними сортами рослин

В Арцизі Одеської області продовжується благоустрій Освітнього парку. Нещодавно було висаджено біля 200 ірисів елітних сортів, подарованих родиною Райчевих – Василем та Наталією.

Про це розповіла начальниці відділу освіти, молоді та спорту Арцизької міської ради Людмили Жосан.

Очільниця відділу проінформувала, що з огляду на літній період висадка дерев призупиняється, але наразі заплановано роботи з вимощення тротуарів на громадських засадах.

Людмила Жосан розповіла, що знайшовся спонсор, який безкоштовно виробив ковані стійки для іменних табличок, які скоро встановлять біля кожного дерева.

«Роботи ще багато, але ентузіазм в нас є! Тому хто бажає долучитися до проєкту і закарбувати своє ім’я у створенні парку, телефонуйте нам, пишіть або приходьте до відділу. Спільними зусиллями усе вийде», – звернулася до містян освітянка.

Нагадаємо, що у квітні в Арцизі заклали перший на півдні Одещини «Освітній парк». Така освітянська ініціатива дала старт в конкурсі від Арцизької міської ради «Green еко-простір».

Попередньо було створено візуалізацію майбутнього парку, яку після консультацій і в процесі роботи ще коригують. Активісти відразу посадили перше й головне дерево парку – кедр атласький, який везли з самої Італії. Діамант проєкту придбали за власні кошти працівників відділу освіти. Цінні дерева освітянам допомагає замовляти спеціаліст з багаторічним досвідом, ландшафтний дизайнер Анатолій Колосов. Також співробітники відділу висадили вісім павловній вздовж паркану від Арцизької міської ради.

Візуалізація парку

За задумкою біля кожного зеленого насадження буде стояти табличка з короткою інформацією про саме дерево й про людину, організацію або родину, яка його дарує Арцизу.

Зазначимо, що до ініціативи арцизьких освітян вже залучилося багато мешканців міста.

2 thoughts on “Новий парк в Арцизі поповнився елітними сортами рослин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *