Три громади з Одещини виграли грант для літніх дитячих таборів

Три громади з Одещини стали переможцями у конкурсі від кампанії DECIDE Summer Clubs «Ми вдома – в Україні». Переможцями є Кілійська, Авангардівська та Новокальчевська місцеві ради. Усього було подано 430 заявок з України. У конкурсну комісію увійшли представники Міністерства освіти і науки України, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та Всеукраїнської Асоціації об’єднаних територіальних громад.

Про це повідомив Швейцарсько-український проєкт DECIDE.

Попереду – навчання педагогів, відправка обладнання, низка організаційних моментів та власне старт роботи літніх дитячих клубів, повідомляють у DECIDE.

Ідея літніх дитячих клубів – інтеграція дітей-ВПО та підтримка дітей, які постраждали від війни.

Дітей будуть навчати активному громадянству, демократії та правам людини, медіаграмотності та безпеки в школі та громаді. Вони зможуть одержати психологічну підтримку через активності в арттерапії, візьмуть участь у іграх з історії громади, спортивних іграх, квестах щодо здорового харчування та здорового способу життя.

Команди відібраних громад пройдуть навчання та отримають сертифікати про підвищення кваліфікації.

Що стосується критеріїв, за якими конкурсна комісія визначила переможців, то громади мають відповідати таким обов’язковим критеріям:

  • наявність укриття у закладі-локації літнього клубу або поруч;
  • відсутність громади у переліку територій, на який ведуть (велися) бойові дії або тимчасово окупованих – наказ Мінреінтеграції №309;
  • готовність впроваджувати елементи ОДГ/ОПЛ – освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини;
  • інституційна спроможність, зокрема кадрова та фінансова. А ще можливість організувати дозвілля щонайменше для 50 дітей в одну зміну.

Перевага надавалася заявникам, які готові провести дві та більше змін, а також охопити якнайбільшу кількість дітей в громаді.

Зазначимо, що Кілійська громада не вперше бере участь в ініціативах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE. Так, на території школи №4 в Кілії реалізовано проєкт «Шкільне подвір’я – майданчик мрії, територія радості». Оновлене шкільне подвір’я – це сучасний дворик з різноманітними зонами навчання і відпочинку для дітей та дорослих, центр культури і дозвілля для мешканців громади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *