Від повені в Олешках на Херсонщині дев’ятеро загиблих, жертв може бути більше

Внаслідок затоплення Олешок на лівому березі Дніпра Херсонщини загинули дев’ятеро людей. Поки неможливо встановити кількість зниклих безвісти. У місцевих чатах люди продовжують розшукувати родичів і знайомих. Яка ситуація в місті, яке через підрив Каховської ГЕС майже повністю пішло під воду, в ефірі марафону “Єдині новини” розповів голова Олешківської ТГ Євген Рищук.

Він повідомив, що на дахах будинків ще залишаються сотні жителів. Евакуацією займаються лише самі олешківці.

Протягом двох діб люди сидять на дахах. Росіяни роблять все, аби завадити евакуації. Вони забрали майже всі плавзасоби у місцевих. Дістатись до Олешок можна лише на човні, бо рівень води на дорогах досить високий. Вчора прийшов один човен, вони зняли ролик, як начебто рятують людей”, — розповів Євген Рищук.

Також за словами міського голови, сьогодні солдати РФ завдали ударів по приміщенню школи, де перебували евакуйовані з затоплених будинків люди. Наразі немає інформації про постраждалих. У водяній пастці залишаються люди в інших селах лівобережжя і на дачних ділянках.

Сьогодні прийшло повідомлення, що на одній дачі — десятеро людей, на другій – шестеро. У Кардашинці люди знайшли високий піщаний курган і живуть другу добу просто неба. Там 60 жителів. Телефонували у російське МНС, там відповіли: чекайте”, — сказав голова міської територіальної громади.

Євген Рищук додав, що з першої години ночі 8 червня вода перестала надходити.

Нагадаємо, російські війська 6 червня підірвали Каховську ГЕС. У зоні підтоплення опинились 80 населених пунктів. Більшість з них на лівобережжі Херсонщини.

Тимчасово окуповані Олешки затоплені на 80%. Люди рятувались від повені на дахах будинків, вже загинули троє. Окупаційна влада розпочала евакуацію лише надвечір 7 червня.

Внаслідок затоплення Олешок є загиблі. Наразі неможлтво встановиити повну кількість жертв повені, інформація надходить із соціальних мереж. Станом на 8 червня не затопленим залишається середмістя Олешок. Вода не дійшла до будівлі лікарні.

One thought on “Від повені в Олешках на Херсонщині дев’ятеро загиблих, жертв може бути більше

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *