Міністерка у справах ветеранів Ю. Лапутіна взяла участь у відкритті Ветеранського хабу на Одещині. ВІДЕО

У містечку Доброслав відкрили перший в Одеській області Ветеранський Хаб. Він розташований у будівлі Доброславської селищної ради, і стане місцем, де кожен, хто повернувся з війни, зможе отримати дієву допомогу. Крім того, Доброславська селищна рада підписала Меморпандум про співпрацю між Доброславською селищною радою у сфері всебічного захисту ветеранів.
ДоброславДоброславПро це повідомляє СИЛА ГРОМАД.
На першу урочистість, яка відбулася в цих стінах, місцева влада запросила почесних гостей. Завітала й Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, керівництво Одеської області та району, народні депутати, представники Асоціації міст, Військової академії, Південного відділу Інституту національної пам’яті України та численні військові, наші захисники.
Державні сервіси після війни мають запрацювати зовсім в іншому ритмі, насамперед на рівні громад. Саме про це у своєму виступі сказала очільниця Міністерства Юлія Лапутіна.
Доброславська селищна рада першою почала діяти в цьому напрямку і закріпила свої наміри у Меморандумі про співпрацю з Міністерством ветеранів.
Доброслав“Ветеранська політика – це управління людськими ресурсами в безпековій і в оборонній сфері. І це, по-перше, запровадження в Силах оборони людиноцентричного підходу до війсмьковослужбовця. ми маємо створити прозорі процедури надання всіх необх гарантій військовослужбовцю під час несення служби. Скажімо, в американській армії солдата питають: скільки годин ти провів з родиною? Не для того, щоб втрутитися в його життя, а для того, що людина в армії має почуватися соціально захищеною в усіх сферах свого життя, і бути реалізованою людиною, – як війсьвослужбовець, і як член родини, віддати родині належне, щоб родина також розвивалася”, – пояснила Юлія Лапутіна.

Символічно, що відкриття ветеранського хабу відбулося у день народження Віталія Гуляєва, командира 28-ї окремої механізованої бригади імені лицарів Зимового походу полковнику мало б виповнитись 45 років, та його життя обірвала ворожа зброя.

Його іменем названа тепер одна з вулиць Доброслава. А всебічну підтримку громада надає воїнам постійно: ще з 2014-го збирає волонтерську допомогу, відвозить на фронт, на передньому фланзі часто буває й особисто голова Доброслава Людмила Прокопечко. Тому переконана, що усі питання захисників, які повернуться з війни, може і має вирішитись на рівні локальної політики.

ДоброславВсі ветерани живуть в громадах. І мабуть, найбільше, хто стикається з проблемами – це місцева влада, органи місцевого самоврядування, від яких дуже багато залежить. Ми сьогодні розуміємо, яка величезна кількість проблем є у цій сфері. Тому відкриття цього хабу – це один з маленьких кроків, щоб зробити цю комунікацію простішою. Щоб кожен, хто повернувся з війни, розумів, що він може сюди зайти, може отримати підтримку, консультацію, що його тут зрозуміють”, – поділилася голова Доброслава.

Зараз у місцевої влади – нові плани: хочуть створити реабілітаційно-оздоровчий центру для ветеранів у селищі Доброслав. Тому, продовжує Людмила Прокопечко, знову шукатимуть кошти, залучатимуть міжнародних партнерів, благодійників та підприємців.

Вже навіть підшукали локацію, радилися з військовими, медиками, які докладають всіх зусиль для надання всебічної допомоги місцевим захисникам і захисницям.

Головне, щоб ми залишилися об’єднаними, як зараз, бо українці така нація, яка об’єднується перед бідою, а потім всі по своїм куткам. Головне, щоб ця наша єдність залишилась і після перемоги”, – сказала міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

Під час панельної дискусії учасники зустрічі обговорили питання створення умов для соціалізації ветеранів та повний захист їх інтересів: здоров’я, освіти, роботи, житла.
Про які теми говорили, детальніше – у відео від СИЛИ ГРОМАД:

Авторка – Оксана Піднебесна

2 thoughts on “Міністерка у справах ветеранів Ю. Лапутіна взяла участь у відкритті Ветеранського хабу на Одещині. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *