Освітяни Одеси вивчають досвід Ізраїлю в подаланні травми у дітей. ВІДЕО

Через війну, розгорнуту російськими військами, українські діти не можуть навчатись як раніше. Уроки в укриттях, без світла, під час повітряних тривог, або й відсутність закладів освіти, бо вони зруйновані обстрілами росіян – усе це впливає на якість знань школярів. Відсутність доступу до вчительки, до звичного колективу, вимушена дистанційка і стреси впливають на психологічний стан дітей, та й викладачів. Тому фахівці фіксують значну втрату успішності в освітніх закладах по всій Україні.
Про це йшлося на семінарі з питань освіти, організованому Асоціацією міст України в Одесі.
Чимало дітей виїхали за кордон, багато хто не продовжив навчання, або пішов до європейських шкіл, де діють зовсім інші освітні програми. Деколи не мають до ступу до своїх шкіл й ті, хто залишився в Україні. Це призводить до освітніх прогалин і і розривів, які знижують якість сталого безперервного навчання дітей.
Як свідчать опитування, проведені Державною службою якості освіти, мотивація учнів за час війни знизилась на 50 %, погіршується рівень навичок комунікації та успіхів навчання з різних предметів – як у сільській, так і в міській місцевості.
Про те, як ефективно функціонує система освіти в Ізраїлі в контексті війни, з освітянами поділилися фахівці з Ізраїлю. Досвід роботи із травмованими дітьми та їх родинами – може стати в нагоді керівникам освітніх колективів в Україні.
Більше – у ВІДЕО:

Авторка – Оксана Піднебесна

2 thoughts on “Освітяни Одеси вивчають досвід Ізраїлю в подаланні травми у дітей. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *