У Красносілці відкрилась нова християнська церква

На Одещині відкрилася нова римо-католицька церква, повідомила Красносільський голова з Одещини Марина Архірій.

«Духовне життя є невід’ємною складовою українців навіть під час війни. Не виключенням є і наша громада. Сьогодні у с. Красносілка відбулася ще одна важлива подія для життя парафіян – відкриття нового римо-католицького храму по вул. Сонячній, 35. Приємно було бачити велику кількість дітлахів, усміхнені очі їх батьків та шанованих жителів села. Сподіваюсь, що атмосфера щирості, відкритості та духовності і далі пануватиме у новому храмі», – йдеться у дописі Марини Архірій.

Раніше повідомлялося, що депутати Знам’янської громади звернулися до державних органів про заборону в свої селах церков московського патріархату.

Крім того, Київський окружний адміністративний суд визнав приналежність Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом) до складу Російської православної церкви.

Про це йдеться у рішенні суду, ухваленому 15 травня.

До таких висновків Феміда дійшла, аналізуючи позов Київської митрополії УПЦ (МП) та Почаївської Свято-Успенської лаври до Міністерства культури, який надійшов ще у 2019 році. Церковники відмовлялися підкорятися Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» і наказу Мінкульту, які їх зобов’язували внести зміни до статутів і закріпити канонічний зв’язок із російською церквою.

Відповідний перелік релігійних організацій, які підлягають перереєстрації, було оприлюднено в газеті «Урядовий кур’єр» у січні 2019 року

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *