На честь Івана Фунтового на Кілійщині встановили меморіальну дошку

12 травня, в селі Трудове Кілійської громади, відбулось відкриття меморіальної дошки Івану Фунтовому, який загинув 19 серпня 2022 року в Херсонській області, боронячи Україну від російських окупантів.

Командир відділення взводу протитанкових керованих ракет Іван Фунтовий загинув в районі села Лозове на Херсонщині. Тривалий час вважався зниклим без вісти, оскільки не було можливості забрати тіло з поля бою.

Дружина загиблого Христина до останнього вірила в диво і шукала зниклого коханого. Як стало відомо, 27.09.22 тіло Івана Фунтового витягли з поля бою. Життєвий шлях захисника зупинився ще 19 серпня. І лише 3 жовтня його поховали в рідному Трудовому.

У мирний час Іван був підприємцем і відстоював права представників малого та середнього бізнесу, активно займався громадською діяльністю, на Старокінному ринку разом з іншими активістами заснував осередок діяльності. Проживав у Одесі, звідки 29 квітня, не вагаючись, став на захист Вітчизни.

Сквер, в якому відкрили меморіальну дошку, в майбутньому планують гарно облаштувати і зробити Сквером Пам’яті нашим Героям, які поклали життя за незалежність України і за мирне життя українців.

Нагадаємо, в пам’ять про загиблого на війні морського піхотинця Івана Фунтового в Одесі на Старокінному ринку з’явилася кам’яна дошка.

Під нею встановили лавку – це якраз те місце, де Іван проводив багато часу при житті. Крім того, ім’ям Фунтового частину провулка біля одеського ринку.

Іван Фунтовий

Іван ФунтовийІван ФунтовийІван Фунтовий

За матеріалами Бессарабія INFORM

One thought on “На честь Івана Фунтового на Кілійщині встановили меморіальну дошку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *