І чистота, і дрова: новий досвід Визирської громади у роботі з відходами. ВІДЕО

Перед Великодніми святами мешканці сіл та містечок Одещини прибирають території, наводять лад на вулицях та зупинках. Визирська громада не лише проводить роботи з благоустрою парків і скверів, а й взаємодіє з жителями, які прибирають присадибні ділянки. Спецтехніка, яка є на балансі місцевого комунального господарства, здатна переробити відходи після обрізання дерев на дрова.

Про це розповіли в Лиманській Агенції новин.

У селі Першотравневому ДТЕК щойно звільнив територію від зайвих гілок. А працівники ЖКГ допомагають у їх переробці і віддають місцевим жителям для опалення своїх будинків. Крім того, гілки не не вивозяться на смітник, не спалюється, тому не забруднюється сільське середовище.

Якщо господарям не потрібні зараз ці дрова – то їх накопичують на складі та потім передають малозабезпеченим, розповідають в сільській раді.

“Ні одна громада Одеської області зараз не робить того, що ми. З тих громад, про які я знаю, то тільки в нас є ця техніка і ця можливість перебити такі гіляки на дрова, компактно. Ми щоб не возити їх десь, на місці переробляємо ці відходи на дрова. Віддаємо людям їх, і в цей важкий час, коли проблеми з енергетикою, це дуже актуальний вихід з положення”, – ділиться староста Першотравневого старостинського округу Василь Хміленко.

Євдокія Себова – жителька Першотравневого, радіє: ціла гора сміття біля її будинку була перероблена на дрова.

“В мене газу якраз нема, а пічне опалення. Сусіди запропонували, я наносила (гілок – Авт.) Спасибі, мені ще й попиляли! Я така вдячна усім хто це зробив, бо це дуже вигідно і корисно, і дрова є, і чистота у нас всюди”, – ділиться емоціями пенсіонерка.

Готуються в громаді і до поминальних днів: вивозять сміття з цвинтарів, озеленюють місцеві парки і сквери.

Більше – у ВІДЕО:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *