Росіяни поцілили в монастир УПЦ в Одесі, є поранені. ВІДЕО

Увечері 21 березня російська керована ракета влучила в Іверський монастир в Одесі. Споруда належить УПЦ Московського патріархату. Внаслідок атаки поранення отримали чотири людини: з них одну госпіталізували.

“Незважаючи на серйозні пошкодження все, що важливе для життєдіяльності монастиря — храми, ікони та люди — залишилось ціле. У нас є троє легкопостраждалих і один середньої тяжкості. Всі інші цілі. Ми неодноразово заявляли, що засуджуємо російську агресію проти українського народу”, — розповів архієпископ Діодор.

Раніше в оперативному командуванні “Південь” заявили про влучання ракети по триповерховій будівлі монастиря УПЦ Московського патріархату в Одесі. Чотири людини отримали поранення: з них три легкі, одну людину госпіталізували. Серед них – Ігор Габров.

 Під час ракетного удару 57-річний чоловік був у келії монастиря. Він розповів, що працює сантехніком в монастирі й постійно там не проживає, а залишається лише за бажання.

Сидів на ліжку. Дивлюся, у вікні ніби електричні зірочки. Тут вибух. Мене з ліжка скинуло. Вилетіло вікно. Посипався тиньк”, — поділився Ігор.

Чоловік розповів, що йому під час удару розбило голову. Втім до лікарів чоловік вийшов самостійно, після огляду його шпиталізували.

Ігор розповів, що після сигналу повітряної тривоги не покинув келію, бо так робить завжди:

Я ніколи не йду від цього. Я не слухаю ці тривоги. …. Ну бо постійно йдеш-йдеш, а воно все нормально. Там є бомбосховище, все є, можна сховатися, але я не ходжу”.

Він пояснив, що наразі почувається добре, болю не відчуває.

Як пояснив лікар-нейрохірург Юрій Тюхтій, Ігор під час удару вибуховою хвилею отримав поранення обличчя та садна, йому наклали шви:

Швидкою був доставлений в приймальне відділення нашої лікарні, де був оглянути спеціалістами. Виконана первинно-хірургічна обробка рани й госпіталізований в нейрохірургічне відділення. Зараз почуває себе задовільно, перев’язали, рана чиста”.

Лікар пояснив, що рану отримав чоловік через частки вибитого з вікна скла. Також він розповів, що на момент вибуху Ігор перебував на вулиці, на території монастиря.

Джерело – Одеса. Суспільне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *