Питна вода: у Доброславській громаді відкрили другий бювет

8 березня в селі Старі Шомполи Доброславської громади, що на Одещині, ввели в дію комплексну станцію очистки води. Це друга станція питної води в цій громаді. Нещодавно подібний бювет запрацював у селищі Доброслав.

ДоброславЗа повідомленням селищного голови Людмили Прокопечко, обладнання для станції надали партнери – компанія “Wаter mission”, підприємство «Мегаватт» та міжнародний комітет з міграції.

“Я щиро дякую за цей подарунок нашим партнерам – Міжнародній організації з міграції (МОМ), компанії “Wаter mission” та її директору пану Крейгу Вільямсу та підприємству “Мегаватт” та його керівнику Павлу Наливайку”, – повідомила голова.

У селі Старі Шомполи питна вода проходить через фільтри очистки.

Як розповідала СИЛА ГРОМАД, у грудні у містечку Доброслав відкрили першу станцію комплексної очистки води:

Крім того, на Одещині станцію локальної очистки води нещодавно запустили в м. Арциз. Місцева експертиза дала позитивний результат – вода відповідає стандартам і нормам. Поки триває війна, Арцизька міськрада вирішила не брати плату за воду в міському бюветі.

Про отримання Одещиною додаткових фільтрів високої очистки води днями повідомила й обласна військова адміністрація. Вони будуть служити закладам охорони здоров’я області. Фільтр потужністю 1000 літрів встановили на території Болградської лікарні, а на 200 літрів вже служить в обласній клінічній лікарні для дорослих.

Варто зазначити, що в м. Ізмаїл на території Дунайської обласної лікарні ввели в експлуатацію додаткову артезіанську свердловину та встановили тут обладнання з доочищення води.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *