Селяни на Одещині оговтуються після ракетного обстрілу росіян. ВІДЕО

В селі на Одещині долають наслідки  російської атаки, яка сталася в ніч на 9 березня. Ракета влучила в присадибну ділянку місцевої жительки, а уламки та вибухова хвиля спричинили пошкодження в дев’яти приватних будинках. Як село оговтується від ракетної атаки, розповіли колеги з Суспільного:

За офіційною інформацією, поранень ніхто не зазнав. Наразі люди самостійно прибирають скло та лагодять дах. Надалі, за словами старости села Тетяни Журавель, сільська рада компенсує їм завдану шкоду.

ракетна атака по Одещині 9 березня
Дрібні уламки від ракети на землі, Одещина, 10 березня 2023 року. Фото: Суспільне Одеса

Місцева жителька Тетяна Ткаченко, розповіла, що ракетний удар був близько третьої години ночі. Жінка почула свист, шипіння, а потім вибух. Вибухова хвиля пошкодила вікно в будинку, а також шифер в господарських будівлях.

Тут я спала, і оце вікно у мене геть вибило. Такий удар, тут все повідкривалось. Розумієте, що це поруч ось. Метрів 30. Це не пояснити який жах був. Оце вчора сталося, знаєте, якось нічого, а сьогодні зранку почало доходити, що ще трішки, метрів 10 до хати, нас могло б і не бути. Це нас Москва так привітала з 8 березня. Дякую їм”, — каже Тетяна.

ракетний удар по одещині 9 березня
Місцева жителька Тетяна Ткаченко. Фото: Суспільне Одеса

У домогосподарстві Надії та Анатолія Орзенків вилетіла частина вікон, шифер на будівлях деформувався.

Я злякалась, не могла зрозуміти, думала хата завалилась, вийшла — хата наче ціла, двері кругом відкриті. Повиривало всі засуви, все повиривало, все повідкривало. То, я так зрозуміла, що то ракета, але думала, що впала десь поблизу, а не в нас. А вранці як роздивились, а воно в городі”, — розповідає Надія Орзенків.

"Це нас Москва так привітала": в селі на Одещині оговтуються після обстрілу армії РФ
Місцева жителька Надія Орзенко. Фото: Суспільне Одеса
ракетний удар по Одещині 9 березня
Скло, яке вилетіло у будинку родини Орзенків. Фото: Суспільне Одеса

В момент ракетної атаки Анатолій не спав — був на чергуванні.

“Я поруч був на чергуванні. Бачив як хвиля вдарила. Впало, хлопці полякались. А воно там димить, бо угар одразу було чути. Сильно тхнуло. Хто це думав, хто думав за Росію, що таке може бути. Через одного дурня всім людям горе. Так воно є. І це раз. А люди скільки мучаться. Це ж кожен день вже більше року”, – каже Анатолій Орзенко.

ракетний удар по Одещині 9 березня
Житель села Анатолій Орзенко. Фото: Суспільне Одеса

Вибуховою хвилею пошкодило і місцевий Будинок культури: з деяких вікон повилітали шибки.

“Сільською радою було складено акти обстежень, щоб надати людям допомогу”, — повідомила староста.

ракетна атака по Одещині 9 березня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *