Керівник Лиманської громади наказав за два тижні відзвітувати про бізнес на землях громади

2 березня голова Лиманської громади, що у Білгород-Дністровському районі Одещини, Василь Резніченко провів нараду із спеціалістами земельного відділу. Дав доручення землевпорядникам завершити інвентаризацію сільськогосподарських земель на території громади до 20 березня. 

Місцева влада розгорнула детальну інвентаризацію земель, які використовуються під агровиробництво, виявляються факти незаконного обробітку земель товаровиробниками, повідомив керівник громади.

“Звернувся до всіх фермерів та товаровиробників громади, щоб протягом двох тижнів надали спеціалістам земельного відділу інформацію щодо фактичного використання земельних ділянок. Фермери мають розповісти сільраді про площі власної землі, орендованих паїв з укладеними договорами та без оформлення договірних відносин, скільки обробляють орендованих земель комунальної власності”, – йдеться у дописі Василя Резніченка.

Як повідомляла СИЛИ ГРОМАД, що бюджет Лиманської територіальної громади недоотримує кошти від користування сільськогосподарською землею без договорів оренди. А власники паїв у селі Приморському не можуть забрати свою землю у фермера, бо не мають на руках документів, – хоча термін дії договорів про використання землі вже вичерпаний.

Крім того, територіальні громади регіону виконують доручення обласної військової адміністрації щодо проведення в Одеській області інвентаризації земель сільськогосподарського призначення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *