Придністровські загрози: Чи нападе Росія на Молдову? ВІДЕО

На кордоні “Придністров’я” українські військові готові до оборони від можливих диверсійно-розвідувальних груп. Місцеве населення інформують про поточну ситуацію. Про це 1 березня в ефірі телемарафону “Єдині новини” повідомила начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк.

За словами Наталі Гуменюк, про загрозу з “Придністров’я” їм було відомо ще з початку повномасштабного вторгнення. Військові усвідомлювали особливість регіону. Як вона стверджує, оборона була розгорнута з перших днів і навіть ще до початку воєнних дій.

Наразі загрози не критичні. Ми говоримо про вірогідну активність диверсійно-розвідувальних груп або якихось провокацій типу обстрілу державного кордону, вони не виключені. Ми пильно спостерігаємо. Наразі активності з того боку кордону не спостерігається. Тільки ті сили, які зосереджені від країни-агресорки на ділянці “Придністров’я” не є критичною силою, яка здатна відкрити другий фронт. Їм потрібна буде підтримка, а географічно вони її отримати не можуть”, — пояснила Гуменюк.

Вона також додала, що військові проводять роз’яснення серед місцевого населення щодо ситуації, яка є насправді.

28 лютого речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко заявив про посилення безпеки збоку України в вигляді фортифікаційних споруд на кордоні з Молдовою.

Що відомо про невизнане “Придністров’я”?

Придністровська Молдавська Республіка — самопроголошена держава на території Придністров’я, яку міжнародна спільнота визнає частиною Молдови. Займає майже всю молдовську частину лівого берега Дністра, а також кілька населених пунктів на правому березі річки. На північному сході межує з Україною (Одеська та Вінницька області), на південному заході — з Молдовою.

За словами військового експерта Павла Нарожного, у невизнаному Придністров’ї розташовані склади з військовою технікою, яку росіяни евакуювали ще з Німецької Демократичної Республіки у вісімдесятих роках. Мова йде про сотні тисяч тонн боєприпасів, десятки тисяч одиниць техніки.

Однак її використання може бути ускладнене через річку, яку треба форсувати, а також пошкоджений міст.

Джерело – Суспільне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *