Блекаут для шкіл: учням в Одесі скасували заняття на два дні

В Одесі на два найближчі дні влаштовують незаплановані вихідні для школярів.

Як повідомила очільниця міського департаменту освіти Олена Буйневич, на понеділок і вівторок 6-7 січня в Одесі будуть незаплановані вихідні в школах.

Це пов’язано з відсутністю електроенергії у більшості вчителів та школярів через аварію на електромережах внаслідок російських обстрілів.

Оголошено канікули у закладах освіти у понеділок і вівторок, 06 та 07 лютого. У всіх очних садочках працюватимуть чергові групи. Нагодуйте сніданком, будь ласка, бо ми не впевнені, що приготуємо його. У вівторок будемо вирішувати по ситуації”, – повідомила очільниця департаменту.

У тих дитячих садках, які працюють очно, будуть діяти чергові групи. При цьому харчування дітей в садках не гарантується.

Критична ситуація з подачею світла зберігається дві доби поспіль: після масштабних пожеж зруйноване обладнання підстанцій, що живлять місто Одесу та Одеський район. 300 тисяч абонентів досі залишаються без світла.

Наразі енергетики за рахунок ремонту мереж та перерозподілу наявних потужностей намагаються надавати електрику у житлові будинки по 4 години на добу в режимі “2 години світло є – 8 годин світла нема”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *