Пенсіонери Захарівської громади отримують грошову допомогу від місцевої влади. ВІДЕО

Місцева влада Захарівської громади дбає про своїх найстарших мешканців і прийняла для них низку соціальних програм. Усі пенсіонери 80+, отримують соціальні виплати з місцевої скарбниці. 
Як в умовах війни громада підтримує своїх жителів, СИЛІ ГРОМАД розповів голова Захарівської селищної ради Олексій ОСІЙЧУК.
Під час ухвалення бюджету селищної ради на 2023 рік, місцева влада затвердила Програму підтримки пенсіонерів, яким виповнилось 80 років. Для кожної літньої людини 80+ років передбачили щомісячну грошову допомогу по 300 гривень, кому за 85 років – по 400 гривень,  90 років – по 500 гривень, а хто дожив до “золотих” 95 літ – по тисячі гривень щомісяця, розповів керівник громади.
Над цим вже працюють старости, здають документи в соціальний відділ, ми плануємо, що до кіня місяця кожен пенсіонер отримає таку допомогу. Звертаються до нас депутати, старости, – при виконанні нашого бюджету в 2023 році ми плануємо, щоб допомогти також і пенсіонерам, яким від 75 років”, – пояснив Олексій Осійчук.
Також для жителів громади запустили і безкоштовний транспорт: автобус курсує з прилеглих сіл до адмінцентру, обслуговуючи потреби населення. Це ще одна соціальна ініціатива Захарівської селищної ради, впроваджена з 2022 року.
З 23 січня з дистанційної освіти повернулись школярі. Аби зробити їхнє навчання безпечним, місцева влада підготувала укриття у кожній школі, та вдосконалює освітню мережу в населених пунктах громади. Завдяки генераторам у дітей є можливість навчатись зі світлом, у теплі та комфорті.
Більше – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:
Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *