Архієпископ УПЦ, який служив на Одещині, пострапив під санкції РНБО

Від 24 січня під санкції потрапив “архієпископ Ровеньківський і Свердловський Руської православної церкви” Аркадій — Олександр Таранов, який служив на Одещині. Про це йдеться в додатку до рішення Ради національної безпеки і оборони України.

Санкції наклали строком на п’ять років. Архієпископу наклали ряд заборон та обмежень, серед яких, блокування активів, повне припинення торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України, зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань, анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів для здійснення певного виду діяльності, заборона участі у приватизації та набутті власності земельних ділянок тощо.

За даними видання “Лівий берег”, 13 представників єпархій позбавили громадянства, серед них є “архієпископ Ровеньківський і Свердловський Руської православної церкви”.

“Таранов Олександр Борисович — архієпископ Ровеньківський і Свердловський Аркадій, який відзначився колабораціонізмом та втік до Росії”, — вказано в матеріалі.

Чоловік народився 11 березня 1957 року в Луганській області. З 1978 по 1982 роки навчався в Одеській духовній семінарії.

З 1981 по 1990 роки був насельником Свято-Успенського Одеського монастиря. У 2009 році, з благословення митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела, був обраний делегатом Помісного Собору Руської Православної Церкви, а у 2011 році — членом ювілейного Собору Української Православної Церкви. 20 липня 2012 року рішенням Священного Синоду УПЦ обраний єпископом Овідіопольським, вікарієм Одеської єпархії.

На заставці – Архієпископ Ровеньківський і Свердловський Руської православної церкви. Фото: Facebook/Одесская епархия

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *