Фонд держмайна продав табір відпочинку у Фонтанці за 2,6 млн гривень

Регіональне відділення Фонду державного майна по Одеській та Миколаївській областях 4 січня провело аукціон з продажу табору праці та відпочинку разом з будівлею їдальні з господарчими будівлями та спорудами у Фонтанці Одеської області. 

Про це повідомив міністр Олег Немчінов повідомив у ефірі телемарафону.

За даними системи Prozorro Продажі, наразі очікується опублікування протоколу торгів.

В аукціоні взяли участь підприємці Володимир Дуборіз та Василь Гаврилюк, а також Товариство з обмеженою відповідальністю “Коста дель соль”.

Переможцем визначили Володимира Дуборіза, який запропонував за табір 2 мільйони 600 тисяч та одну гривню тобто на одну гривню більше ніж “Коста дель соль”.

Олег Немчінова наголосив, що в результаті аукціону ціна табору зросла майже у 2,5 раза – до 2,6 мільйона гривень зі стартової 1 мільйон 47,6 тисячі гривень. Втім якщо враховувати, що аукціон проводився вдруге й стартова ціна була знижена на 50% у порівнянні з першою спробою то держава виграла на продажі лише 504 тисячі 765 гривень.

Під час першої спроби стартова ціна була 2 мільйони 95 тисяч 236 гривень.

Загалом Фонд державного майна України у перший тиждень 2023 року провів 20 аукціонів з продажу або оренди низки об’єктів, загальна сума пропозицій становила 6,5 мільйона гривень.

Наступного тижня Фонд держмайна планує провести 19 аукціонів з приватизації державного майна.

А також Южненська міська рада 13 січня планує провести аукціон з пошуку орендаря для семиповерхового готелю “Еллада”.

Також цього року Територіальне відділення Фонду державного майна України в Одеській та Миколаївській областях планує приватизацію першого порту в Україні – “Морський торговельний порт “Усть-Дунайськ”.

Окрім табору в Одеській області Олег Немчинов також згадав продаж будівлі у Закарпатській області (ціна зросла у 135 разів) та декількох невеликих приміщень на Львівщині, Київщині та в інших областях.

З 19 серпня 2022 року, коли було відновлено процес малої приватизації, Фонд держмайна провів понад 120 аукціонів на Prozorro Продажі. Загальна сума переможних торгів становить 1,8 мільярда гривень.

В Одеській області, наприклад, Регіональне відділення Фонду державного майна по Одеській та Миколаївській областях 23 грудня вдруге провело аукціон з продажу контрольного пакета акцій ПАТ “Машинобудівне виробниче об’єднання “Оріон”.

За результатами нового аукціону держава отримає за акції 80 мільйонів 1 гривню.

Джерело – Інтент

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *