Визирська ОТГ отримала 5 генераторів у рамках проєкту «Говерла»

Відновити водопостачання сіл Визирської громади під час тривалого відключення електроенергії допомагають нові генератори. Обладнання до сільради доставлено у рамках міжнародного Проєкту USAID «Говерла», розповідає Визирський сільський голова Валерій Стоілакі.

“П’ять генераторів ми отримали на 7,5 кВт, їх можна використовувати й для побутового призначення, але головне для роботи артезіанських свердловин. Ці генератори можна підвести та запустити двигун на наших свердловинах, щоб дати людям воду”, – каже сільський голова.

Села Визирської сільради, за винятком центральної садиби, забезпечені лише артезіанським водопостачанням із водонапірних веж. Коли російський агресор робить чергові терористичні атаки на об’єкти критичної інфраструктури для відновлення електропостачання до сіл та міст України, потрібен час, іноді до 2-3 діб.

Валерій Стоілакі, Визирський сільський голова

Валерій Стоілакі, Визирський сільський голова

Якщо немає води, щоб одразу виїжджала наша бригада з заправленими генераторами, щоб одразу ставили на свердловини. Накачали повні вежі води та поїхали далі. За раціональним використанням людям вистачить на кілька днів.

Водопостачання сіл із використанням генераторів у період тривалого відключення електрики має деяку специфіку, про яку споживачі мають знати, розповідає виконувач обов’язків директора КП «Визирське джерело» Олексій Богданов.

“Ми живемо у громаді, це приватний сектор. У багатьох є ємності для зберігання води. Бажано, щоб люди набирали ці ємності, коли є електрика. Коли немає води й вона з’являється за допомогою генератора, всі починають терміново наповнювати свої ємності, але так не потрібно робити. За допомогою генератора складно накачати систему таким чином, щоб у кожного споживача був великий тиск води. Якщо вода йде невеликим тиском непотрібно панікувати, увімкнеться електрика напір відновиться”, – ділить Олексій Богданов.

За інформацією Визирського сільського голови Валерія Стоілакі, громада планує закупити ще генератори для потреб старостинських округів.

Джерело – Лиманська Агенція новин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *