Пам’яті Героїв: у Любашівській громаді запровадили дні жалоби

З 26 по 29 грудня 2022 року у Любашівській селищній територіальній громаді оголошено дні жалоби з метою вшанування пам’яті захисників України, які загинули під час виконання бойового завдання по обороні територіальної цілісності України. У дні жалоби на території громади буде приспущено Державний Прапор України на будинках і спорудах селищної ради, а також підприємств, установ та організацій.
Про це повідомляється на офіційній сторінці Любашівської громади.
Любашівка26 грудня 2022 року Любашівська громада з гірким сумом, болем та слізьми попрощалася із мужнім Захисником, вірним Сином України, який 21 грудня 2022 року віддав своє життя під час виконання бойового завдання по обороні України від російського агресора на Бахмутському напрямку Донецької області Олександром ГІНЖУЛОМ.
Сотні мешканців громади проводжали траурний кортеж із домовиною Олександра до його останнього місця спочинку. Прощалися з полеглим Захисником рідні, побратими, друзі, керівництво громади, односельчани і всі небайдужі, які прийшли віддати шану й схилити голови за найвищу жертву нашого земляка за майбутнє України.
Олександр родом з села Бакша Савранського району, переїхавши з родиною до Любашівки, з 7 класу навчався в школі-ліцеї, потім закінчив Одеський національний політехнічний університет, саме там закінчив військову кафедру та отримав офіцерське звання. У 2017 році був призваний на службу до Збройних Сил України, проходив службу у місті Чернігів.
Олександр був мужнім офіцером, який мав бойовий досвід та з 2018 року приймав участь у бойових діях в зоні АТО/ООС і з першого дня повномасштабного вторгнення російських військ на територію України в 2022 році знову став до армійських лав.
Захищав Миколаїв, відстоював Херсон та поклав своє життя на сході у Бахмуті. Був командиром кулеметного взводу 28 бригади ЗСУ. За його керівництва всі солдати успішно виходили з оточення та залишались живими.
За декілька днів до смерті Олександр витягнув декількох побратимів з поля бою та передав медикам, але себе не вберіг.
Любашівка
ЛюбашівкаЛюбашівкаПавлов
А два дні тому ще одна трагічна звістка сколихнула Любашівщину.
15 грудня 2022 року, захищаючи Україну від російських загарбників в районі населеного пункту Верхньокам’янське Бахмутського району на Донеччині загинув любашівчанин, солдат механізованого відділення військової частини А4351 Збройних Сил України КАНЦЕР Євгеній Євгенійович, 30.04.1985 р.н.
Любашівська селищна рада, разом з усіма жителями громади, висловлює щирі співчуття рідним і близьким Герою України з приводу непоправної втрати.
Любашівка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *