Як Визирська громада долає перебої з водою під час відключень світла? ВІДЕО

Перебої в енергосистемі, а з цим і у водопостачанні зараз є випробуванням як для малого й середнього бізнесу, так і для громадян країни. В цьогму сенсі Визирська громада, що під Одесою, є максимально згуртованою, вважає голова громади Валерій Стоїлакі.

На території громади 34 артезіанські свердловини, з яких подається до помешкань усіх громадян, що живуть в тутешніх населених пунктах. Коли почали виключати електропостачання, місцеві комунальники підключили генератори, щоб не припиняти доставляти питну воду до домівок людей.

Крім того, у Визирськй громаді з введенням воєнного стану по всіх старостатах ведеться кропітка робота з пошуку альтернативних водних джерел та приведення до ладу всієї системи водопостачання.

У Любопільському старостаті розташовано 5 артсвердловин. Ми виходимо з ситуації, в нас два фермера допомагають нам з генераторами, і один раз було задіяний генератор КП “Візирське джерело”, півдня працювала. Люди  звикли, що вода завжди має бути в крані, ми стараємся – підкачуємо воду, якщо довго нема світла”, – поділився Олександр РЕМБАЧ, староста Любопільського старостинського округу.

Якщо не буде світла в Калинівці, Любополі, селі Кордон, і не буде вистачати води – в нас будуть генератори, дуже великої потужності, які зможуть качати влоду з атрсвердловин, і цілком здатні забезпечити водою своїх жителів. Ми сьогодні-завтпа маємо їх отримати, і розподілимо по громаді так, щоб вони п рацювали виключно для свердловин“, – повідомив голова Визирської громади пан Стоїлакі.

Більше про те, як громада забезпечує свою життєздатність у складний час – у відео:

Джерело – Лиманська агенція новин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *