Школи й садки Одеси працюватимуть завдяки генераторам – Буйневич

Для забезпечення повноцінної роботи очних одеських шкіл та садочків закуповують генератори. Через екстрені відключення світла навчальний процес відбувається до 16:00. Про це повідомила директорка департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич.

За її словами, наразі в Одесі працює понад 30 очних дитячих садочків, які підлаштовують свою роботу під сьогоднішні умови.

У школах основні предмети викладаються двічі, завдяки чому учні можуть долучитись або в першій або в другій половині дня до уроку. Також всіх школярів розділили на декілька груп. Перша група — має світло на час уроків, а друга — не має світла довгий час. Останній групі пропонують звертатись до “пунктів незламності” для того, щоб підзарядитись. Також вони можуть отримувати вивчені теми та записи уроків.

“Після перегляду діти мають можливість сформувати свої запитання та все те, що їм незрозуміло і прийти в школи, де є сховище та здійснюється сьогодні очне навчання. Двічі на тиждень діти всіх паралелей запрошуються до школи, щоб мати можливість поставити питання своїм вчителям і отримати консультацію та відповіді на ці запитання”, – розповіла директорка.

Вона також зауважила, що для випускників 11 класів створюються окремі кабінети, де кожен клас буде зустрічатися зі своїми вчителями.

Це може бути два або три дні на тиждень. В інший період вони зможуть долучатися до дистанційних уроків”, – додала Олена Буйневич.

Якщо батьки проти очного навчання, то їх діти можуть продовжити займатися дистанційно. Навчальні графіки будуть відправлені батькам в месенджер, через який відбувається комунікація з класним керівником.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *