Переправляли ухилянтів через “ПМР”: викрито трьох одеських прикордонників

Трьох посадовців Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України та двох цивільних осіб на організації схеми незаконного перетину кордону військовозобов’язаними чоловіками-громадянами України викрили детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). 

Про це повідомили на офіційному сайті НАБУ.

Операція проводилась за процесуального керівництва САП та за оперативного супроводу співробітників військової контррозвідки СБУ.

8-10 листопада фігурантам повідомили про підозру у вчинені злочину, кваліфікованого за ч.3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Серед підозрюваних посадовців ДПСУ:

  •  керівник одного з територіальних відділів Південного регіонального управління ДПСУ;
  •  начальник відділення територіального відділу Південного регіонального управління ДПСУ;
  •  начальник одного з оперативно-розшукових відділів Південного регіонального управління ДПСУ;

Слідство встановило, що впродовж травня-вересня 2022 року посадовці ДПСУ у змові з представниками правоохоронних органів невизнаної Придністровської Молдавської Республіки організували злочинну схему незаконного переправлення осіб до країн Європи територією так званого Придністров’я.

Фактично виїзд людей організовували поза пунктами перетину кордону, без відповідних відміток у паспорті. Вартість цієї «послуги» коштувала 5 тисяч доларів США. Охочих нею скористатися шукали через Телеграм-канали відповідного спрямування. Комунікацію з «клієнтами» та логістику забезпечували цивільні особи. При цьому оплата послуг здійснювалася за фактом виїзду з України, тобто на території ПМР.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці вилучили засоби зв’язку та інші докази протиправної діяльності учасників схеми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *