Як підготувати авто до зимових доріг? Поради Служби автодоріг Одещини

Попереду зима, – дуже складний час для всіх автомобілістів. Незалежно від марки та типу транспортного засобу, його характеристик та особливостей, водієві варто заздалегідь підготуватися до всіх примх погоди. Про що слід подбати напередодні сезонних негод розповіли на своїй сторінці в Фейсбук працівники Служби автомобільних доріг Одеської області.

Пунктом №1 при підготовці машини до зими стає «перевзування» машини в гуму по сезону.

Хороша зимова гума – запорука безпеки при пересуванні по засніженому і слизькому дорожньому полотну.

Не менш важливо підготувати акумулятор до зими. Перед зимою варто провести як мінімум діагностику акумулятора, навіть якщо той ще відносно новий. Перевірте рівень електроліту в акумуляторі та його щільність. Коли акумулятор вже далеко не новий і його стан викликає сумніви, краще придбати новий АКБ.

Також фахівці радять перевірити рідини на відповідність температурним допускам, приділити увагу «двірникам», перевірити гальмівну систему, провести діагностику опалювальної системи та підігрівання сидінь і керма. Крім того необхідно перевірити фари та чи всі лампочки в машині працюють так, як необхідно, а також впевнитися в цілісності патрубків і ременів.

Але підготовка до зими для водія не обмежується діагностикою авто. Також слід подбати і про наявність обов’язкового набору, який завжди має знаходитися в автомобілі.

До нього входять:

  • лопата – якщо доведеться відкопувати застрягла в снігу машину;
  • трос для буксирування – краще еластичний, здатний розтягуватися при навантаженні;
  • щітка і скребок – щоб відчищати сніг з автомобіля;
  • дроти для «прикурювання»;
  • запасне колесо;
  • ланцюги для коліс;
  • автохімія (аерозоль для розморожування замків, зимовий омивач для скла, змащувач для ущільнювачів, інше).

Загалом фахівці радять взяти за правило зміняти взимку манеру їзди на більш спокійну. Різкі прискорення і гальмування, недотримання дистанції, в зимову пору становлять небезпеку. Виїжджайте заздалегідь, щоб помірно та безпечно доїхати до пункту призначення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *