Темні часи: як максимально комфортно пережити відключення електроенергії

За останні декілька днів в мене тричі,  майже на 5-6 годин, вимикалося світло.

Коли мені прийшлося двічі переписувати цю статтю, бо попередні тексти не вдалося зберегти, через раптове вимкнення  комп’ютера, я замислилася:

А чи насправді я до такого готова?

Зрозуміло, що треба стійко долати труднощі заради нашої спільної Перемоги. Тож, маю подумати, як зробити так, щоб вимкнення світла не заважали моїй роботі.

Перед тим, як зробити необхідні кроки,  я маю порадитися із фахівцем. Бажано, щоб він знався на енергоефективних системи резервного живлення.

Тож телефоную до пана Миколи, який є директором департаменту технічної підтримки українського бренду електротехнічного обладнання LP.

Кореспондентка:

Доброго дня, пан Микола. Потрібна Ваша фахова рекомендація. В зв’язку з вимкненнями електрики, втратила декілька важливих текстів. Начебто не забуваю вмикати автозбереження, але… Комп’ютер вимикається, як назло, у найнеочікуваніший момент. Щось можна з цим зробити?  

Пан Микола:

Аби зберегти файли у повному обсязі автозбереження не допоможе. Крім того, в разі раптового вимкнення електрики стрес відчуваєте не тільки Ви.

Часті некоректні вимкнення можуть зіпсувати робочі компоненти комп’ютерної системи, тож Ви втратите не тільки  робочі файли, а і їх носій.

Тож рекомендую придбати та встановити лінійно-інтерактивне джерело безперебійного живлення, яке після вимкнення світла буде підтримувати автономний режим роботи комп’ютера протягом 15-20 хвилин. За цей час можна зберегти документи та коректно вимкнути комп’ютер.

Крім того, ДБЖ виконує функції  стабілізатора напруги, тож Ви додатково отримуєте захист ПК від стрибків напруги у мережі.

Кореспондентка:

Але постає питання ціни

Пан Микола:

Якщо Вас цікавить, яка ціна ДБЖ для комп’ютера, відповім – дуже демократична. Фірмове обладнання  LP коштує від 2000 грн. Не дорожче, ніж ремонт комп’ютера та послуги спеціаліста з відновлення файлів.

Кореспондентка:

Добре, але на час, коли вимикають світло, я залишаюся без зв’язку, особливо якщо розрядився телефон. В моїй роботі – це неприпустимо, бо новини оновлюються кожної хвилини.

 

Пан Микола:

Купіть Power bank та тримайте його зарядженим. Ну і, звісно, мобільний інтернет, тут обирайте найприйнятніший для Вас пакет у свого оператора зв’язку.

Кореспондентка:

Чула, що є павербанки на сонячних батареях, чи ефективно вони працюють, або краще купити стандартну модель, яка живиться від мережі?

Пан Микола:

Вибір моделі Power bank залежить від Ваших матеріальних можливостей.

Звісно, що моделі, які живляться від сонячної енергії, коштують дорожче ніж класичні моделі такої самої потужності.

Врахуйте ємність акумулятора, для тривалих відключень електрики рекомендую обирати не менше 20000мАгод

Технології не стоять на місті, то якщо в Вас є можливість, розгляньте варіант портативної зарядної станції, яка може одночасно заряджати не тільки мобільні пристрої, а й автономно живити стаціонарну побутову техніку та ПК. Заряду батареї такої станції хватає в середньому на 8-12 годин.

Крім того, такі станції можна заряджати трьома способами: від мережі, від сонячної панелі або від автомобільного АКБ. Така станція буде корисною, якщо Ви, наприклад, часто переїжджаєте або вимушені довго знаходитися в укритті.

Кореспондентка:

А якщо я хочу забезпечити резервне живлення всього будинку, чи є альтернатива паливному генератору?

Пан Микола:

Комплекти резервного живлення ДБЖ + АКБ – ефективне рішення. Плюси встановлення такого обладнання – це стаціонарне підключення до системи, наприклад, автономного опалення, автоматичне перемикання режимів роботи, а також вбудований стабілізатор напруги.

Але, я не виключаю необхідність наявності вдома паливного генератора. Його можна використовувати в разі, якщо не буде можливості зарядити акумулятори для ДБЖ (при тривалому, довше ніж витримує заряд вашого акумулятора, відключенні електроенергії)

Хочу нагадати Вашим читачам, що обрати дійсно дієві засоби для забезпечення резервного живлення можна тільки після консультації зі спеціалістом.

Дякую пану Миколі та кладу слухавку

Знову вимкнули світло.

Але це мене вже не дратує, бо тепер я точно знаю, що робити.

Для тих, кому потрібна консультація щодо джерел безперебійного живлення

номер телефону компанії LP:

0 800 208 977

Подивитися обладнання можна на сайті

Авторка: Кармен Толстая

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *