Народжувала вдома: у Білгород-Дністровському районі врятували породіллю й немовля

Про це повідомили в обласному Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Мешканець Білгород-Дністровського району подзвонив на 103 і розповів, що у дружини розпочалися перейми. На виклик вирушила бригада у складі фельдшера Браткевича та водія Андрущенка. Через погані сільські дороги «швидка» їхала повільніше, ніж вимагають нормативи, але породіллю та її родичів увесь цей час консультували спеціалісти.

Пологи розпочалися через кілька хвилин по прибуттю «швидкої». На світ з’явилася маленька дівчинка. Її стан оцінили як задовільний. Пуповина була відсічена фельдшером на місці. Одразу після пологів породілля з немовлям загрузили в карету «швидкої» та почали рухатися до пологового будинку. В дорозі у породіллі відкрилася кровотеча, але фельдшер надав всю необхідну допомогу і жінку та малечу у задовільному стані доправили спеціалістам.

Звертаємося до вагітних жінок, які проживають на території Одещини: будь ласка, не наражайте себе та своїх дітей на небезпеку, обов’язково ставайте на облік, спостерігайте вагітність в медичному закладі і, за можливості, заздалегідь приїздіть до пологового, щоб малюк з’явився на світ під контролем профільних спеціалістів, де є все необхідне обладнання для порятунку життя, – закликали у Центрі екстреної меддопомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *