Селяни з Херсонщини розповіли про вбивство дитини, скоєне окупантами. ВІДЕО

Мешканці визволеного від рашистів села Гаврилівка Новоолександрівської громади розповіли голові Херсонської обласної військової адміністрації Ярославу Янушевичу і журналістам про жахливий інцидент, який стався 16 квітня 2022 року.

Тоді село ще перебувало на окупованій росіянами частині Херсонської області. Того дня окупанти застрелили місцевого мешканця – хлопчика на ім’я Михайло.

Про трагедію розповіла бабуся хлопчика. За її словами, окупанти заїхали в село з кількох боків. Місцеві мешканці стояли в черзі за гуманітарною допомогою.

Зі слів іншого мешканця села відомо, що діти нібито знімали російських військових на камери смартфонів. Окупанти нібито помітили це і почали стріляти. Далі, за словами бабусі загиблого хлопчика, відбулося це:

«Один хлопчик впав, коли вони бігли. Його це врятувало. А наш (онук жінки, – МОСТ) продовжував бігти, думав, що так врятується. І по ньому дали чергу з автомата. Підбігли до нього і до нього і кажуть: «Тут – огнєвая точка. Єго застрєліл украинскій снайпєр». Вони нашого Мішу погрузили в БТР і повезли через степи в Каховку. Навіщо? Вони його вбили, він був мертвий. Ліквідували докази».

Жінка також розповіла, що у другого хлопчика окупанти спитали, хто – батько загиблого. Той показав, де живе син жінки. Окупанти посадили чоловіка в БРТ і приблизно з годину возили околицями села, приставивши до скронь автомати і наказуючи нікому не розповідати про вбивство.

«Вони моєму сину казали: «Скажи, що тут знайшли бандеровський схрон, була перестрілка», – розповідає бабуся загиблого хлопчика.

Зі слів очевидців, росіян анітрохи не засмутило, що вони стріляють по дітям.

Джерело – МОСТ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *