В Одеській прокуратурі пояснили, чому мер Білгород-Дністровського опинився під столом. ВІДЕО

18 жовтня міський голова Білгорода-Дністровського Віталій Граждан заявив, що його побили та закували у кайданки співробітники Служби Безпеки України. Інцидент стався у робочому кабінеті, коли туди завітали правоохоронці для проведення обшуку. Одеська обласна прокуратура відкрила два провадження за заявами мера Білгорода-Дністровського та співробітників СБУ, між якими напередодні виник конфлікт під час оголошення підозри міському голові.

Про це повідомив на пресконференції головний прокурор Одещини Сергій Костенко.

«Хочу повідомити, що за заявою Білгород-Дністровського міського голови Віталія Граждана відкрито кримінальне провадження, також за зверненням співробітників СБУ відкрито кримінальне провадження. У межах цих проваджень буде надано оцінку діям сторін – мера та співробітників СБУ», – зазначив Костенко.

Очільник обласної прокуратури розповів, що прокурор здійснював 18 жовтня процесуальні дії, пов’язані з оголошенням підозри міському голові щодо вчинення кримінального правопорушення, яку він підписав.

«Йдеться про дії громадянина Граждана, вчинені 7 липня на сесії Білгород-Дністровської райради, точніше про ініційовану ним бійку з головою Білгород-Дністровської райради Григорієм Мельниченком при обговоренні на сесії питання комунальної нерухомості», – зауважив Костенко.

За його словами, слідчі дії за фактом хуліганства тривали протягом трьох місяців, аж поки вчора Граждану було оголошено підозру.

«Тому, власне, й події 18 жовтня у міськраді поки не буду коментувати. Спершу їм належить дати правову оцінку на основі доказів. Коли будемо мати повну картину події, тоді я прокоментую», – сказав прокурор області.

Костенко також наголосив, що права підозрюваного під час оголошення йому підозри, пов’язаної з подією 7 липня, яку Граждан слухав у горизонтальному положенні, були дотримані.

«Можу уточнити, що він підозрюється у вченні злочину за ознаками ч.2 ст. 350 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за умисне нанесення побоїв та легких тілесних ушкоджень посадовцю при виконанні ним службових обов’язків», – додав облпрокурор.

Прокурор Одеської області нагадав, що мер міста Граждан зайшов до приміщення райради, в якому відбувалась сесія, і створив конфліктну ситуацію, пов’язану з його незгодою з прийнятим на сесії рішенням райради щодо комунальної власності. На зауваження головуючого на сесії Мельниченка мер не реагував, влаштував словесну перепалку, а в подальшому кинувся в бійку.

«Це, безумовно, неприпустимо у мирний час, а тим більше не найкращим чином виглядає влада в очах населення під час воєнного стану. Цьому факту буде дана оцінка в суді», – підсумував Костенко.

В свою чергу, у СБУ заперечили звинувачення мера у застосуванні фізичного насильства проти нього і заявили – міський голова, попри наявність ордера, провокував бійку і намагався перешкодити роботі правоохоронців.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *