Березівка відсвяткувала 220 років і “наярмаркувала” 260 тисяч грн для ЗСУ. ФОТО

Цього року місто Березівка, що є центром великої громади і укрупненого району на Одещині, виповнилося рівно 220 років. Через війну святкування ювілейної дати місцева влада організувала в іншому форматі. Напередодні визначної дати Березівська міська рада за ініціативи міського голови Валерій Григораш провела благодійний ярмарок на підтримку Збройних Сил України.
ГригорашТрадиційно у третю суботу вересня старовинне містечко Березівка відзначає свій день народження. А у 2022 році йому виповнилася кругла дата, 220 років з дня заснування. Це свято завжди об’єднує усіх березівчан. Тому місцеві жителі разом з працівниками КП “Благоустрій” готувалися до незвичної, але дуже важливої події, покликану підтримати українських захисників, які виборюють свободу нашій державі.
Місце проведення ярмарку прикрасили національною символікою, щоб додати святкової атмосфери березівчанам та гостям міста. Біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбулося урочисте відкриття заходу.

З вітальним словом звернувся міський голова Валерій Григораш:

Березівка“Дорогі Березівчани! Щиро вітаю Вас з ювілеєм з Днем народження нашого рідного міста! Березівці виповнилося 220 років. На її існування припало багато різних випробувань. Зараз ми переживаємо одне з таких – повномасштабну війну з жорстоким агресором. Вистояти ми можемо тільки об’єднавшись. Чудовим прикладам цього є Благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ, проведений вчора нашими спільними зусиллями. Я дякую всім людям, які долучилися до збору коштів! Завдяки згуртованості ми зібрали 263 072 грн 50 коп.
Буде перемога, буде й свято! Віримо в ЗСУ! Слава Україні!”, – написав він на своїй сторінці.
ярмарокА на центральній площі панував особливий настрій: сюди місцеві господині знесли домашню випічку, смачні пироги, торти, тістечка, круасани, булочки, кекси; залюбки пригощали кавою, чаєм, десертами кожного,  – а відвідувачі частувалися з задоволенням. У заході взяли участь усі комунальні установи міста, дитсадки, школи, заклади культури та спорту, долучилися й підприємці, виставивши поряд з прилавками скриньки для збору коштів на потреби Збройних Сил.
Також усі охочі змогли придбати картини та творчі вироби народних майстрів. Завітали до березівців на ярмарок й представники Знам’янської громади, що у Березівському районі.
Березівську землю прославляють обрадовані й працьовиті мешканці, які тут живуть, створюють родини, народжують дітей. Саме молодшому поколінню найбільшу увагу приділяє кероівництво громади.
Валерій ГригорашЗ нагоди свята мер міста Валерій Григораш вручив сертифікати на отримання премії Березівського міського голови “Таланти Березівщини”, їх отримали школярики та підлітки, які проявили свої здібності у спорті, музиці, образотворчому мистецтві та за успіхи в навчанні.
Крім збору коштів для фронту, Березівська міська рада продовжує збір бутильованої води для своїх мужніх сусідів – жителів Миколаєва, які кожного дня потерпають від ракетних обстрілів росіян. Це місто стало фортецею, справжнім захисником для всієї Одеської області.
Збір бутильованої питної води на святі проводився в палатці, та у звичайні дні мешканців закликають приносити воду до Березівської міської ради на перший поверх.
Березівка
ярмарокБерезівка
БерезівкаБерезівкаБерезівкаБерезівка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *