Жителі Одеси «бронюють» місця на кладовищах Красносілки й Корсунців

Про це в соціальних мережах повідомила голова Красносільської громади Марина Архірій за результатами чергового засідання виконавчого комітету.

«Окремо хочу зупинитися на прийнятих рішеннях стосовно функціонування КП «Ритуал-Сервіс» та організації поховань на території громади. Працівники новоствореного підприємства сьогодні проводять інвентаризацію кладовищ. Виявляється, що багато місць, особливо на цвинтарях сіл Красносілки і Корсунці, якимось чином уже «заброньовані» жителями м. Одеси, захоронення здійснювалися без будь-якого обліку та дозволів навіть на закритих кладовищах.

У першу чергу ми повинні дбати про жителів нашої громади і захищати їх інтереси. А кошти від захоронення повинні йти не в кишені підприємливих ділків, а на благоустрій і впорядкування кладовищ.

Тому виконкомом затверджено штатний розпис комунального підприємства з працівниками, які будуть доглядати за кладовищами, а також визначили тарифи на послуги із захоронення.

Хочу зазначити, що для жителів громади нічого не змінюється крім того, що кошти прозоро будуть надходити на рахунок комунального підприємства.

Мешканці, які проживають на інших територіях і хочуть поховати своїх рідних на кладовищах громади, будуть сплачувати за відповідні послуги більше. Це стосується і офіційного бронювання місць під майбутні поховання. За кошти бюджету будуть здійснюватися захоронення певної категорії населення.

Заробляти на комунальній землі на кладовищах  ділкам не вдасться», – йдеться у дописі Марини Архірій.

Нагадаємо, що до складу Красносільської громади, що межує з Одесою, входять села Красносілка, Ілічанка, Корсунці, Кубанка, Новокубанка, Переможне, Іванове, Павлинка, Букачі, Василівка, Лізинка, Нові Шомполи, Созонівка, Шаманівка.

Тут мешкає близько 12 тисяч людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *