Через ракетний удар по Дачному понад 500 дітей лишились без школи

Зруйновані вікна та двері, тріщини на стінах, а стеля – на підлозі. Через ракетний удар по школі в Дачному більше півтисячі дітей доведеться навчатися онлайн. Так чи інакше постраждали 28 класів, а деяким вчителям доводиться працювати в пошкодженому кабінеті.

Про це йдеться у відео від Суспільного.

Будівлю школи в Дачному звели у 1991 році, а учнів вона почала приймати через рік. Зараз тут навчається 641 школяр, проте приміщення в такому жахливому стані, що коли вони повернуться за парти – невідомо. В ніч на 19 липня поруч зі школою влучила російська ракета.

Наслідки ракетного удару по Дачному на Одещині: місцева школа не зможе прийняти учнів

3 поверхи, 28 класів та 600 квадратних метрів – вся площа школи так, чи інакше постраждала від вибуху. Всі вікна та двері вибиті, не вціліли навіть коридори. Класна керівниця учнів 9 класу Світлана Кодимська каже, що діти були шоковані. Їх кімната вщент зруйнована:

Вікна повністю лежали на партах, все було засипано склом. Ми навіть знайшли шматок ракети, ми були в шоці. Коли я діткам показала як виглядає їхня класна кімната та наш класний куточок, вони плакали. І я разом з ними”.

Наслідки ракетного удару по Дачному на Одещині: місцева школа не зможе прийняти учнів
Директорка школи Ольга Негрескул працює в своєму пошкодженому кабінеті. Наразі працівники школи самотужки ремонтують заклад: закрили вікна плівкою, прибрали скло та подекуди встановили двері. За словами керівниці закладу, приміщення очікує на капітальне відновлення, а доти учні вчитимуться дистанційно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *