Жителі Ананьївської громади вирощували коноплі на зрошувальній системі

Родюча земля Ананьївської громади приносить плоди не тільки добрим господарям, а й злочинцям, які наживаються на заборонених речовинах. Під час санкціонованих обшуків з їх ділянок викорчували понад триста п’ятдесят кущів конопель та вилучили з господарських приміщень близько дванадцяти кілограмів готової до вживання наркоотрути.

конопля пакетПравопорушники вирощували коноплі за всіма правилами агрономічної науки: рослини були висаджені на достатній відстані одна від одної, оброблені від бур’янів, на городі облаштована система поливу, мульчування та підживлення.

«Висота окремих рослин досягала двох метрів, тож урожай готової продукції мав бути значним, якби поліцейські вчасно не припинили існування цих посівів. Рослини та висушені коноплі направлені на експертизу, за результатами якої буде прийняте рішення про остаточну кваліфікацію дій фігурантів та притягнення їх до відповідальності не лише за вирощування, а й зберігання заборонених речовин згідно зі статтями 309 та 310 Кримінального кодексу України», – розповів начальник відділу поліції №1 Подільського районного відділу поліції Сергій Гавура.

Поліцейські нагадують: за посів та вирощування п’ятдесяти й більше рослин конопель передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років, а за зберігання наркозілля причетним може загрожувати від штрафу до восьми років ув’язнення.

2 thoughts on “Жителі Ананьївської громади вирощували коноплі на зрошувальній системі

    1. Це відкрите кримінальне провадження, в якому буде покарання і вирок. Для досвіду )

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *