У селі Маяки відновлюють зруйнований будинок родині, де росте 5 дітей

27 червня російські військові літаки атакували ракетами село Маяки під Одесою. Вибухова хвиля пошкодила 65 будинків, чотири з них згоріли вщент. Відбудувати житло маячанам допомагають усі: місцева влада, волонтери та небайдужі, які організовують збір коштів для постраждалих. Відгукнулися, звичайно, і односельці. По-сусідськи розбирають завали, лагодять, допомагають робочою силою, щоб повернути людям дах над головою. Серед тих, у кого на подвір’ї наразі кипить робота – і багатодітна родина Степових, повідомляє Думська.

Сергій та Марина виховують п’ятьох дітей. Російська ракета прилетіла у їх двір, коли вся родина спала на другому поверсі. Вибухова хвиля вибила в їх будинку вікна та зруйнувала дах. Жінку та дітей придавило уламками, з-під завалів їх діставали сусіди.

“Ми прокинулися від того, що у чоловіка йшла кров. І він закричав: Марино, вставай! А я не можу підвестися, бо мене гіпсокартоном накрило. У нас на другому поверсі спальня була. Стіни та стеля впали на нас і середнього сина. Сусіди одразу ж прибігли, бо знали, що маємо п’ятеро дітей, і треба їх рятувати”, – згадує багатодітна мати.

Найбільше постраждали трирічні близнюки Вова та Коля – їх поранило уламками від скла.

Вони спали під вікном, шибки вилетіли прямо в них. Уламки влучили в голови. Але лікарі надали допомогу, зараз діти почуваються добре. Від госпіталізації ми відмовилися“, – розповідає Марина.

Відбудувати житло родині Степових допомагають сусіди, родичі та старші сини: 17-річний Кирило, 14-річний Микита. Трудиться на рівні з дорослими навіть п’ятирічний Ваня. Чоловіки носять цеглу та заново зводять стіни, жінки прибирають уламки.

Розібрали спочатку те, що обвалилося, тепер ось збираємо назад, – розповідає Сергій, – щодня приходять нові друзі. А ще куми, брати, ось потихеньку починаємо відновлювати. Все самотужки, бо дуже дорого. Приїхала бригада, підрахувала вартість ремонту, таку суму я не потягну. Вирішили матеріали купити, хоч вони й дорогі, а робитимемо вже самі”.

Щоб закупити необхідні будівельні матеріали, родині довелося продати машину. Вже наполовину відбудували стіни другого поверху. Але напередодні пішов дощ, і вода залила будмайданчик. Довелося розбирати дерев’яні перекриття, зривати ламінат та просушувати будинок. Але родина Степових не здається. Переконані, що скоро відновлять будинок і знову заживуть щасливим життям.

“Ми не хочемо нікуди їхати. Ну, як ми все залишимо? У нас теплиці, ми посадили огірки, редиску. Ми виїдемо, і за що житимемо за кордоном, кому ми там взагалі потрібні? Ще й із п’ятьма дітьми”, – зізнається Марина.

Підтримати родину і допомогти їй відбудувати будинок можуть усі небайдужі: робочою силою, матеріалами. Також можна допомогти і фінансово за реквізитами: 5167-8032-1042-6412, Степова Марина Вікторівна.

Окрім родини Степових, без даху над головою або зі зруйнованим внаслідок удару житлом залишилися й інші мешканці села Маяки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *