Десерт як отрута: одесити отруїлися магазинним тірамісу

В Одесі зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я.

З 8 по 12 липня 2022 року Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб отримав 15 екстрених повідомлень щодо госпіталізації людей (з них 2 дитини) із симптомами гастроентероколіту, харчової токсикоінфекції до Міської клінічної інфекційної лікарні та Багатопрофільного медичного центру університетської клініки Одеси”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час епідрозслідування встановлено, що всі постраждалі пов’язують своє захворювання із вживанням кондитерського виробу «Тирамісу», виготовленого в Одесі та придбаного в одній із мереж супермаркетів міста.

Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб спільно з Головним управлінням Держпродспоживслужби проводять комплекс протиепідемічних заходів для виявлення джерела інфекції.

У Центрі громадського здоров’я нагадали, що гострі кишкові інфекції – одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Зазвичай ГКІ спричинено бактеріями або вірусами, які потрапляють в організм людини із зараженою їжею чи водою.

СИЛА ГРОМАД нагадує своїм читачам: торти і кремові десерти у літню спеку зберігати без холодильника категорично заборонено.

Термін зберігання тірамісу чи інших тортівчи десертів на основі кремів – 72 години, три доби. Персонал продуктових магазинів і торгівельних мереж не завжди встигає ретельно слідкувати за терміном придатності до споживанння харчових продуктів.

Тому будьте пильними та під час покупки звертайте увагу на етикетку на пакуванні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *