Ракетний обстріл Миколаєва: пошкоджене житло та будинок культури. ВІДЕО

Вранці п’ятого липня російські війська вчергове обстріляли Миколаїв. Влучили в об’єкти військової та цивільної інфраструктури, внаслідок чого виникли пожежі, пошкоджені житлові будинки. За інформацією військової комендатури міста, поранених немає.

Обстріли в одному з районів міста сталися близько сьомої ранку. Від потужних вибухів прокинувся Ігор. Чоловік розповідає, що біля його будинку ракети влучають не вперше.

“Утретє вже в нас таке. Поступово це виходить, що то розбилося – зробили, целофан там заклеїли, то те. А зараз уже дійшло і до склопакета, не витримали вже склопакети. Я вже боюся тут, бо вже втретє. І річ у тому, що я так буває: на балкон вийшов з кавою, постояв, заходжу і це такий вибух, і воно все летить”, — розповідає чоловік.

У Миколаєві внаслідок обстрілу пошкоджені житлові будинки та будинок культури
Пошкоджено і будинок, в якому живе Сергій з 85-річною бабусею. Тепер планують евакуюватися.

“Прилетіло біля хати, повиносило знову, вкотре, повиносило вже плівку, не скло. Не встигаєш плівкою загортати, боїшся, від сирени до сирени приходиш, спрямовуєш, щоб хоча б погодні умови не пошкодили будинок, але після сьогоднішнього прильоту дуже страшно тут, дуже. Ми евакуюватимемо бабусю і звідси вивозитимемо”, — розповів Сергій.

У Миколаєві внаслідок обстрілу пошкоджені житлові будинки та будинок культури
Одна із російських ракет влучила в міський будинок культури. Будівля зруйнована на 80 відсотків.

Було пряме влучання ракети. Ракета влучила у великий зал, повністю зруйнувала зал і пішли тріщини по всьому фасаду. На сьогодні важко так говорити, але орієнтовно десь 80 відсотків зруйновано. Це і матеріально-технічна база, і самі приміщення, і будівля, все. Приміщення і будівля реконструкції чи відновленню не підлягає. Скоріш за все висновок буде такий, що треба зносити і будувати новий, тому що повністю пішли тріщини по всіх конструкціях”, — говорить директор ПК “Корабельний” Олексій Чебан.

Працівники закладу в момент вибуху були на місці, утім ніхто не травмувався. На території виникла пожежа. Рятувальники її загасили.

Джерело – Суспільне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *