Як Визирська громада допомагає вимушеним переселенцям? ВІДЕО

Миколаївська, Донецька, Луганська, Херсонська і Харківська області, Київщина. З різних куточків України, опаленої війною, Визирська сільська територіальна громада приймає внутрішньо переміщених осіб. Майже половина з них реєструються в електронному додатку “Дія”, але більшість звертається до місцевого ЦНАПу особисто. У складних життєвих обставинах їм допомагають індивідуально.

Як це відбувається, розповіла “Лиманська агенція новин”.

Станом на 6 червня 2022 року на території громади перебуває 348 внутрішньо переселених осіб.

Про всі їх прблеми ми знаємо, люди з будь-яких питань як зазвичай, приходять до сільської ради. Питають, як отримати гуманітарну допомогу, як знайти житло, багато зареєстровано через додаток “Прихисток”, проживають на території громади. Потім люди, ті хто прихистив, отримують кошти”, – розповіла Ярослава Іщук, начальниця відділу соціального захисту населення Визирської громади.

Як повідомив голова громади Валерій Стоілакі, переселенці знаходяться і в Визирці, і в Першотравневому, і в Кордоні,  в Калинівці.

“Усі їхні контакти в нас є, намагаємося допомогти в будь-якому питанні, комусь з харчуванням допомогти, в лікарню відвезти”, – поділився голова.

З центром соціальних послуг співпрацює велика кількість організацій, волонтери, релігійні об’єднання, підприємці, – вони надають харчування, яким охоплюють переселенців.

Ольга Міронова – з Луганщини, повертатись їй вже нікуди, будинок зруйновано вщент, в містечку Попасна.

“Багато моїх родичів звідти повиїжджало, а з деякими вже довго нема зв’язку, не можу дозвонитись. Тут дуже добрі люди, допомагають коли щось попросиш – тут як тут. Та й коли не звертаєшся, самі пропонують помогти”, – ділиться Ольга.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *