Отруйна шаурма: вуличний смаколик у Києві вклав на ліжка 24 людини

У Києві станом на 22 червня відомо про 24 випадки отруєння шаурмою, серед постраждалих троє дітей. У зв’язку з цим буде проведено обстеження усіх ятків, ярмарок та агропромислових ринків у столиці на дотримання правил безпечності та якості харчових продуктів.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Києві.

Зазначається, що при бактеріологічному обстеженні постраждалих у 20-ох осіб виділена Salmonella Enteritidis та у 1 випадку ентеробактер (умовно патогенна флора).

Наразі відомо, що швидкопсувну їжу, яка і призвела до отруєння, продавали з двох яток у Дарницькому районі столиці. Торгівельна точка з продажу шаурми за адресою проспект Бажана, 3 – демонтована.

Також зареєстровано 5 випадків захворювання, пов’язаних з вживанням шаурми придбаної в павільйоні за адресою вул. Ахматової, 44. Всі хворі також госпіталізовані. При бактеріологічному обстеженні у 3 хворих виділено збудник сальмонели.

“Через спеку будь-який харчовий продукт за 20-30 хвилин перетворюється на отруту“, — наголошують у Держпродспоживслужбі.

У відомстві додають, що перевірятимуть точки, де можуть продавати й інші швидкопсувні продукти. При виявленні порушень будуть застосовуватися штрафні санкції. Розмір штрафу в залежності від порушення може складати 510-1020 гривень. Національна поліція водночас може притягати до відповідальності зі штрафом на суму 17000-34000 гривень з конфіскацією майна.

Як повідомляється, масове отруєння шаурмою в Києві зафіксували ще 17 червня: постраждалим діагностували гостру кишкову інфекцію. Зазначається, що напередодні всі постраждалі придбали шаурму у павільйоні на проспекті Бажана у Києві. Після цього випадку ятку з продажу шаурми зачинили.

До групи гострих кишкових інфекцій відносяться дизентерія, сальмонельоз, черевний тиф, паратифи та інші кишкові інфекції викликані патогенними та умовно-патогенними мікроорганізмами та вірусами. Основними клінічними проявами цих захворювань є підвищення температури тіла, нудота, блювота, діарея, загальна слабкість.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *