Лазня в контейнері: одесити розробили мобільний душ для військових. ВІДЕО

Одеські волонтери конструюють із морських контейнерів портативні лазні для військовослужбовців. У них є утеплені стіни, роздягалка, дзеркало, табурети, аби можна було скласти одяг перед душем. 

Всередині контейнеру може бути до шести людей. За підрахунками ініціатора проєкту “Лазня” Ігоря, для того, аби зробити душову, потрібно переобладнати металевий морський контейнер на 20 фунтів. Цей процес займає до трьох тижнів.

Цей проєкт “Лазня” не передбачає, звичайно, розташування на передовій, звичайно, це має бути якась там друга лінія, але помитися люди мають потребу і ми повинні забезпечити їм таку можливість”, – розповів Ігор.

Лазня за одну заправку зможе обслуговувати 50 людей, розповів організатор проєкту Олександр. Щоб гріти воду волонтери обладнали котел та баки з водою.

Ми розраховуємо, що цей комплекс за одну заправку буде обслуговувати близько 50 людей. Протягом 2-3 годин, після цього треба буде дозаправляти. Він мобільний, він може працювати на будь-якому виді палива, яке є в полях: чагарник, сухе дерево, брикети, дрова, вугілля. Все, що завгодно”.

Наразі у військових є плани надалі замовити 10-15 таких контейнерів, проте це залежить від фінансування. Автори проєкту говорять, що вичерпали ресурси волонтерів та очікують на підтримку влади.

Джерело – Суспільне

One thought on “Лазня в контейнері: одесити розробили мобільний душ для військових. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *