Як зустріли літо наймолодші жителі Бородінської громади? ВІДЕО

Яскраво і весело діти Бородінської селищної громади зустріли літо. У кожному селі та старостинському окрузі місцева влада організувала дитяче свято до Міжнародного дня захисту дітей. Такі заходи від початку війни відбулися вперше. Незважаючи на розгорнуту агресію росії проти України, Бородінська громада планує всебічно охопити увагою своїх наймолодших жителів. 

Про це повідомляє СИЛА ГРОМАД, яка відвідала цей куточок Бессарабії.

Бородінська громадаЗапальні пісні, танці, конкурси – насичений ранок влаштували для дітей й підлітків працівники культури в селищі Бородіно. На свіжому повітрі малеча почувається вільно, тут краще ніж сидіти вдома, – нарешті можна побачитись з друзями. Сподобались розваги і батькам, і вчителям, що прийшли на свято.

“Сьогодні свято для дітей вдало підготовлено, беруть участь і вчителі, і діти різних класів. І це  сьогодні особливо, в такий час, коли діти Луганської, Донецької областей, де не чують музику, не чують сміх… Нашим дітям це вдалося. для них підготували дуже добре свято”, – каже Світлана Кіяніченко, завуч Бородінської школи.

“Дуже цікаво, хочу, щоб побільше проводились такі заходи, дітям просто ніде розвивати свої емоції, садок не працює. Хотілся б білше таких свят для дітей”, – каже місцева жителька Світлана.

“В такий важкий час – молодці, що так придумали, діти порозважались”,каже пані Неля, жителька с. Бородіно.

Провести свято в умовах воєнного часу нелегко, зізнається Лілія Сорокіна. Вона очолює відділ культури, пояснює: такі заходи організували у кожному старостинському окрузі громади, щоб охопити якого мога більше родин з дітьми.

“Дякуючи Богу, ми живемо у спокійній місцевості, не чуємо вибухів. Знаєте, я помітила, у воєнний час в наших селах з’явилося удвічі більше дітей. Наше завдання, працівників культури, бібліотекарів, як можна більше приділити уваги своїм мешканцям, в нас і спортивна школа працює, бібліотеки, будинки культури, які діти можуть відвідувати. Щоб вони могли спілкуватися, розвиватися, щоб недарма минав кожен день дитинства”, – ділиться Лілія Сорокіна, керівник відділу культури, туризму, молоді та спорту Бородінської селищної ради

БородіноСвятковий захід вперше відбувся після довгої перерви. Від початку війни діти  вчаться дистанційно, садки і школи учнів зачекалися. Всього у Бородінській громаді зростає 1640 дітей, з яких 380- дошкільнят, діє 17 навчальних комплексів.

Через війну призупинилося зведення нового дитячого садка в Бородіно, нову будівлю реконструюють в рамках президентської програми “Велике будівництво”. Крім того, Бородінська громада не має змоги оздоровити своїх дітей на морі. На курорті Расєйка, що у Білгород-Дністровському районі, має власний дитячий табір “Буревісник”, який доглядає й утримує власним коштом. І хоч цього року діти лишаться вдома, – дорослі зроблять все можливе, щоб наповнити їхнє дитинство подіями.

“Головне завдання – добре відпочити і набратися сил, щоб з осені знову сісти за парти”, – підсумовує керівник відділу освіти Сергій Лунгу. 

Більше – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:

Авторка – Оксана Піднебесна 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *