В Ізмаїлі вартість проїзду пасажирів зросте до 15 гривень. ВІДЕО

З 10 червня в Ізмаїлі діятимуть нові тарифи на пасажирські перевезення по місту. Таке рішення ухвалив виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради внаслідок істотного подорожчання палива через військову агресію російської федерації в Україні. Вартість пасажирського проїзду складе 15 гривень.

“У зв’язку з широкомасштабною агресією російської федерації проти України український ринок нафтопродуктів перебуває у складному становищі після цілеспрямованого знищення росією наших нафтобаз і інших об’єктів інфраструктури, порушуючи логістику. У квітні виник дефіцит палива, але зараз ситуація вирівнялася – на заправках бензин є. Але ціни істотно виросли. Незважаючи на складну ситуацію, перевізники в Ізмаїлі повністю виконують свої обов’язковості в плані перевезення пасажирів по усіх 16 маршрутах”, – відзначив міський голова Андрій Абрамченко.

Щодня на маршрути виходить близько 85 одиниць транспорту, включаючи пільгові автобуси.

Як повідомив мер Ізмаїла, з грудня 2021 року в Ізмаїлі діяв тариф 10 гривень, для школярів – 5 гривень. У цей тариф була закладена вартість пального на рівні 28-30 гривень.

Зараз вартість бензину виросла майже удвічі і складає 57-60 гривень за літр. Майже на 30% виросли ціни на запчастини. Вартість проїзду 10 гривень вже не покриває витрати перевізників і ставить під загрозу перевезення пасажирів в комфортному і безпечному для городян режимі. Це проблема не лише Ізмаїла. Інші громади теж зіткнулися з такою проблемою. Деякі намагаються вирішити питання, збільшуючи інтервал руху.

“Ми не пішли по цьому шляху, і в переговорному процесі з перевізниками ми наполягли на збереженні інтервалу руху по усіх маршрутах, які є. – повідомив міський голова Андрій Абрамченко. – У виконком звернулися перевізники міста з пропозицією підвищити вартість проїзду на міському громадському транспорті. Згідно з наданими розрахунками, середня розрахункова вартість проїзду перевищує 20 гривень”, – пояснює очільник міста.

Тобто, пропозиція перевізників була 20 гривень. У переговорному процесі вдалося прийти до загального рішення встановити вартість проїзду 15 гривень, що дозволить зберегти комфортний для городян інтервал руху пасажирського транспорту і зберегти вартість проїзду для школярів у розмірі 5 гривень. У зв’язку з цим сьогодні відповідне рішення було прийняте виконавським комітетом, а нові тарифи набудуть чинності в цю п’ятницю, 10 червня.

Підвищення тарифів не торкнеться пенсіонерів, осіб з інвалідністю, дітей, військовослужбовок та інших пільгових категорій громадян, оскільки з 3 травня в місті відновлені регулярні спеціальні перевезення і розширене коло осіб, що користуються правом безкоштовного проїзду на основних маршрутах міста (№ 1, 11, 14, 16, 17 і 18).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *