Курорти під забороною: в Лиманській громаді зруйнували містки через лиман. ВІДЕО

Через повномасштабну війну росії з Україною морське узбережжя по всій території Одеської області залишається небезпечним. Як повідомляли у службі ДСНС, більшість громадських пляжів заміновані, через загрозу висадки ворожого десанту з Чорного моря. Крім того, заборонено відвідувати пляжі й на території Білгород-Дністровського району. Та попри суворі обмеження, місцеві жителі все одно порушують заборони.  Тому керівництво Лиманської сільської ради, на території якої розташовані курорти Катранка і Расєйка, зважилось на радикальні дії, – розібравши частину дерев’яних містків, що ведуть на чорноморський пляж.

Про це СИЛІ ГРОМАД повідомив голова громади Василь Резніченко.

РасейкаРаніше місцева влада вже зверталась до жителів та відпочивальників з проханням максимально обмежити відвідини пляжів, проте дехто порад не дослухався.

Кілька разів говорив про те, що краще відмовитись від прогулянок морським узбережжям, аж до закінчення воєнного стану. Попри те, люди продовжують ходити до моря, забуваючи, що в державі триває війна. І незважаючи, що заборони діють давно, декого це не зупиняє. Тому нам довелося діяти кардинально: всі містки, які ведуть до пляжу, розібрали”, – пояснює керівник громади.

Особливість рекреації Лиманської громади – у її локаціях. Аби потрапити на вузьку піщану косу Чорного моря, зокрема на курорті Расєйка, потрібно перетнути лиман Шагани по дерев’яному містку.

РасейкаТут їх кілька, вони різної довжини: від 150 до 300 метрів. Піщана коса у відкритому морі вважається привабливою та екологічно чистою зоною.

Зараз дістатись до узбережжя неможливо: кілька секцій дощок протяжністю 5-6 метрів, розібрали. Місцева влада пояснює: на такі заходи пішли вимушено, бо усі перестороги на людей не діють. З настанням теплих днів на курорті з’явилось багато людей, приїздять дачники, дехто порушує правила і рушає до моря.

Наші жителі мають зрозуміти: туристичного сезону цього року не буде, загроза з моря зберігається. Місцева влада робить все для того, щоб зберегти життя дачників, просимо не наражати себе на небезпеку. Ми сподіваємось на те, що війна скоро закінчиться, і усі зможемо безпечно прогулятися узбережжям”, – пояснює Василь Резніченко.

Крім того, відтепер не можна скористатись і проходами, що ведуть на пляж, – усі вони перекриті металевими сітками.

Авторка – Оксана Піднебесна

ФОТО – Віталій Чебан

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *